20:47 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1516)
0 04
Βρείτε μας

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στους πολίτες που θα εμβολιαστούν για τον κορονοϊό κατά προτεραιότητα μετά την ηλικιακή ομάδα των 60-64 ετών.

Οι πολίτες με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, υψηλού κινδύνου, αναμένεται να ακολουθήσουν στους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού την ηλικιακή ομάδα των 60-64 ετών. 

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, μετά την ηλικιακή ομάδα των 60-64 ετών ακολουθούν οι πολίτες ηλικίας 18-59 ετών με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου. Οι συγκεκριμένοι πολίτες θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα πριν αρχίσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

Σημειώνεται ότι στις 10 Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα ραντεβού εμβολιασμού για τους 60 έως 64 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca που δεν θα χορηγηθεί για την ώρα σε μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες και στις 12 Φεβρουαρίου για τους 75 έως 79. 

Όπως τόνισε, η πλατφόρμα για τους 60 με 64 αφορά μόνο το εμβόλιο της AstraZeneca. Αντιστοίχως οι μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες δεν θα μπορούν να εμβολιαστούν με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Η χώρα μας σύμφωνα με τον ίδιο έχει ήδη παραλάβει 45.000 εμβόλια της AstraZeneca.

Παράλληλα θα ετοιμαστούν δύο μεγάλα εμβολιαστικά σημεία για ραντεβού όπου το ένα θα βρίσκεται στην Helexpo στην Αθήνα και το άλλο στη ΔΕΘ της Θεσσαλονίκης.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1516)
Tags:
εμβόλιο, πλατφόρμα εμβολιασμού, πλατφόρμα, COVID-19, κορονοϊός, εμβολιασμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK