04:59 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Και ενώ φουντώνει το παρασκήνιο για τη διαδοχή στο Εθνικό Θέατρο -αναμένονται νέες ηχηρές αποκαλύψεις με γνωστά ονόματα σκηνοθετών μέσα στη βδομάδα-, το Υπουργείο Πολιτισμού διαβεβαιώνει ότι εντός των προσεχών ημερών το θέμα θα είναι λήξαν, και θα υπάρχει νέος διευθυντής στο «τιμόνι» του.

Η Κάτια Δανδουλάκη, το όνομα της οποίας εμφανίζεται ως φαβορί στην κούρσα διαδοχής του Δημήτρη Λιγνάδη, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις για τον ηθοποιό-σκηνοθέτη, που είχε αποπέμψει παραδειγματικά από το θέατρό της λόγω ανάρμοστων συμπεριφορών του, διαψεύδει ότι της προτάθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού να αναλάβει την πρώτη κρατική σκηνή, σε επικοινωνία που είχε μαζί της το Sputnik.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το ίδιο συνέβη επικοινωνώντας και με το Θέατρο Τέχνης, προκειμένου να ρωτήσουμε εάν η διευθύντριά του Μαριάννα Κάλμπαρη όντως έχει βολιδοσκοπηθεί για την ίδια θέση, όπως έχει επικρατήσει από διαρροές στους καλλιτεχνικούς, θεατρικούς, πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους. Η απάντηση και σε αυτή την περίπτωση ήταν αρνητική!

Τα δυο γυναικεία ονόματα φαίνεται ότι συζητούνται έντονα στο πυρετώδες παρασκήνιο της διαδοχής, αλλά μέχρι στιγμής το υπουργείο τηρεί στάση αναμονής και διερεύνησης, καθώς θα πρέπει να έχουν περάσει από εξαντλητικό έλεγχο οι υποψηφιότητες, ώστε να μην κινδυνέψει να βρεθεί ξανά εκτεθειμένο κι απολογούμενο για το πρόσωπο που τοποθετεί σε μια θεσμική θέση.

Στο μεταξύ, χρέη μεταβατικού διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο θα εκτελεί το βραχύβιο διάστημα έως ότου οριστεί ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής, από το Υπουργείο Πολιτισμού, μετά την παραίτηση Δημήτρη Λιγνάδη, ο πρόεδρος του ΔΣ της πρώτης κρατικής σκηνής Βασίλης Πουλαντζάς.

Η απόφαση πάρθηκε κατά τη σημερινή έκτακτη συνέλευση, στην οποία συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης κι ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, διαβεβαιώνοντας ότι οι διαδικασίες για την εξεύρεση προσώπου θα είναι σύντομες και εντός των προσεχών ημερών θα υπάρχει νέο πρόσωπο επικεφαλής της κορυφαίας θεατρικής σκηνής της χώρας.

«Δεν σταματά το Εθνικό Θέατρο τη λειτουργία του. Οι εργασίες εκτελούνται συνεχίζοντας εγώ να υπογράφω ό,τι χρειάζεται καθημερινώς» μας δήλωσε ο Β. Πουλαντζάς, αναμένοντας τον νέο διευθυντή για να του παραδώσει τη σκυτάλη.

Tags:
σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση, σεξουαλική βία, Κάτια Δανδουλάκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Εθνικό Θέατρο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK