07:21 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 13
Βρείτε μας

Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των παιδιών παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τον Παιδίατρο και Επιμελητή Α' Καραμανδανείου Νοσοκομείου Πάτρας, Αθανάσιο Φίλια, σύμφωνα με τον οποίο θεωρείται πιθανό πως και τα παιδιά μεταδίδουν ευκολότερα τη βρετανική μετάλλαξη.

Για μεγάλη αύξηση στα κρούσματα παιδιών, το τελευταίο διάστημα, μίλησε ο παιδίατρος και Επιμελητής Α' Καραμανδανείου Νοσοκομείου Πάτρας, Αθανάσιος Φίλιας, την ώρα που η Αχαΐα συγκεντρώνει σημαντικό μέρος των συνολικών κρουσμάτων του κορονοϊού. 

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος έκανε λόγο για αύξηση 50% με 60% στην προσέλευση παιδιών, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, αλλά και για αξιοσημείωτη αύξηση στα θετικά κρούσματα, παρατηρώντας μάλιστα ότι τα περισσότερα είναι ασυμπτωματικά.

Σε ό,τι αφορά τα συμπτώματα της βρετανικής μετάλλαξης, επεσήμανε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως το μεταλλαγμένο στέλεχος δεν προκαλεί σοβαρή νόσο, αλλά, όπως ισχύει και στους ενήλικες, είναι πιο μεταδοτικό. 

Παράλληλα, δεδομένου και του ότι έχει εμφανιστεί συρροή κρουσμάτων σε διάφορα σχολεία, ο ίδιος σημείωσε ότι θεωρείται πιθανό πως και τα παιδιά μεταδίδουν ευκολότερα το βρετανικό στέλεχος.

 

Tags:
Αχαΐα, Πάτρα, πανδημία, κορονοϊός, παιδιά, μετάλλαξη κορονοϊού, μετάλλαξη, παιδίατρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK