09:42 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1600)
0 0 0
Βρείτε μας

Με τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και τη χρήση SMS για τη μετάβαση των πολιτών, πρέπει να γνωρίζουμε τους κωδικούς που αιτιολογούν τις μετακινήσεις μας.

Με τους περιορισμούς στις μετακινήσεις να εφαρμόζονται ακόμα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και με ορισμένες περιοχές να βρίσκονται υπό καθεστώς αυστηρότερων μέτρων, συνεχίζεται η διαδικασία μετακίνησης των πολιτών, με τη χρήση του ειδικού αριθμού 13033 και του κωδικού που αιτιολογεί τη μετακίνηση.

Ο κωδικός για γιατρό (ή φαρμακείο)

Όσον αφορά για τους πολίτες που επιθυμούν να μεταβούν σε γιατρό, ο κωδικός που πρέπει να στείλουν στο 13033 είναι ο αριθμός 1, ο οποίος αφορά τη μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό.

Ωστόσο, υπάρχει η σύσταση πριν από τη μετάβαση, να έχει καθοριστεί ραντεβού.

Όλοι οι κωδικοί

Οι κωδικοί για τις μετακινήσεις που πρέπει να στέλνουν με τα προσωπικά τους στοιχεία στο 13033 οι πολίτες είναι οι εξής:

  • Ο κωδικός 1 αφορά τη μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό.
  • Ο κωδικός 2 αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπως τα σούπερ μάρκετ.
  • Ο κωδικός 3 αφορά τη μετάβαση σε κάποια δημόσια Υπηρεσία ή και τράπεζα, σε περίπτωση που ο πολίτης δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικής συναλλαγής.
  • Ο κωδικός 4 στέλνεται στις περιπτώσεις παροχής βοήθειας σε άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη ή για τη συνοδεία μαθητών από και προς το σχολείο τους.
  • Ο κωδικός 5 αφορά μετάβαση σε τελετή κηδείας. Να σημειωθεί πως είναι ιδιαίτερα αυστηροί οι κανονισμοί που υπάρχουν για αυτές τις περιπτώσεις. Επίσης, αφορά διαζευγμένα ζευγάρια ή γονέων σε διάσταση για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων.
  • Ο κωδικός 6 αφορά σωματική άσκηση ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο. Επιτρέπονται κατά μόνας ή ανά δύο άτομα, εφόσον τηρείται η απόσταση του 1,5 μέτρου.
Θέμα:
Lockdown (1600)
Tags:
κωδικός, lockdown, μέτρα προστασίας, φαρμακείο, μετακινήσεις, μετακίνηση, γιατρός, 13033
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK