02:14 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2885)
0 02
Βρείτε μας

O καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος έκανε τη δική του εκτίμηση για την πορεία της πανδημίας.

Για την πορεία της πανδημίας και το πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. 


Ο καθηγητής, μιλώντας στο MEGA, δήλωσε πως η κόπωση των ανθρώπων είναι κατανοητή και πρέπει όλοι να κάνουν ένα τελευταίο κουράγιο, καθώς υπάρχει τεράστιο φως στην άκρη του τούνελ που δεν είναι μακριά.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι ο εγκλεισμός θα κρατήσει ακόμα δύο με τρεις μήνες και πως το Πάσχα η Ελλάδα θα είναι μια εντελώς διαφορετική χώρα.

Μάλιστα, εκτίμησε πως το καλοκαίρι θα είναι πολύ καλό και από Σεπτέμβρη η χώρα θα λειτουργεί σχεδόν φυσιολογικά.

Όσον αφορά τα εμβόλια τόνισε πως μέχρι το Πάσχα θα έχουν εμβολιαστεί όλες οι ευπαθείς ομάδες και η πίεση στο σύστημα υγείας θα έχει μειωθεί.

«Όλα τα εμβόλια είναι απολύτως αποτελεσματικά στο να μας προφυλάσσουν από τη σοβαρή νόσο», διευκρίνισε και εξήγησε πως το ποσοστό αποτελεσματικότητας σημαίνει ότι αν κάποιος κολλήσει ενώ έχει κάνει εμβόλιο, δεν θα παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως σαν Πολιτεία και κοινωνία πρέπει να βρούμε μια λεπτή ισορροπία αναμεσά στο υγειονομικό κόστος και το οικονομικό και κοινωνικό κόστος.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2885)
Tags:
πορεία, εμβόλιο, εμβόλια, πανδημία, καλοκαίρι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK