12:31 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά σε ενδεχόμενο σκληρού lockdown στην Αττική, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Κανονικά θα λειτουργήσει το delivery, αλλά και το take away, όπως ξεκαθάρισε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ξεκαθάρισε πως, όπως και τον Μάρτιο, θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ, τα ηλεκτρονικά καταστήματα και με προϋποθέσεις τα καταστήματα οπτικών/βαρηκοΐας.

Παράλληλα, αφού έκανε λόγο για «τυποποιημένες αποφάσεις», παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο να κρατηθούν οι ισορροπίες, καθώς μαζί με τη δημόσια υγεία, πρέπει να προστατευθεί και η οικονομία.

Αναφερόμενος στην αναστάτωση που προκλήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο σχετικά με το take away από καταστήματα, ο κ. Σταμπουλίδης σημείωσε ότι τελικά επικράτησε η λογική, ενώ «πάντοτε σεβόμαστε πλήρως τις εισηγήσεις των ειδικών».

Τόνισε, δε, ότι σε περίπτωση σκληρού lockdown στην Αττική, θα λειτουργήσουν κανονικά τόσο το delivery όσο και το take away, ενώ καταλήγοντας για την αγορά και το λιανεμπόριο, υποστήριξε ότι το click away είναι ένα μέτρο που δεν έχει βοηθήσει στην πραγματικότητα τις επιχειρήσεις, αφού από τις 10 αδυνατούν να λειτουργήσουν οι οκτώ.

Αυτό που προέχει πάντως, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας, είναι η προστασία της υγείας και να προχωρήσει ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στη χώρα μας.

Tags:
Παναγιώτης Σταμπουλίδης, κορονοϊός, καραντίνα, lockdown, delivery, take away
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK