10:55 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

«Με παρακολουθούσε κι εμφανιζόταν ξαφνικά, τρομάζοντάς με. Αντιδρούσα έντονα, αλλά αυτό τον εξίταρε ακόμα περισσότερο. Έτρεμα κάθε λεπτό και ζούσα με τον φόβο. Τον είχα ικανό για όλα» αναφέρει η ηθοποιός για γνωστό συνάδελφό της και σκηνοθέτη.

Τέλος δεν έχουν οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του θεάματος.

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει για τα καλά στην Ελλάδα και οι αποκαλύψεις για γνωστά πρόσωπα του θεάτρου έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, προκαλώντας απρόβλεπτο ντόμινο εξελίξεων.

Μία ακόμη μάλιστα μαρτυρία από γνωστή ηθοποιό που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της είδε το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας σοκ.

Η καταγγελία της αφορά σεξουαλική παρενόχληση από επίσης γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη πριν από 15 χρόνια.

Σύμφωνα με όσα εξομολογήθηκε στην εκπομπή πρωινό του ANT1, ο συγκεκριμένος άνδρας, το όνομα του οποίου ακούγεται και για άλλα περιστατικά, την κάλεσε προκειμένου να συνεργαστούν σε μια παράσταση στο θέατρο στην οποία εκτός από σκηνοθέτης, ήταν και ο πρωταγωνιστής.

Και ενώ όλα έμοιαζαν ιδανικά, η συμπεριφορά του άλλαξε, ενώ επεδίωκε να μένουν μόνοι τους και να την αγγίζει χωρίς λόγο σε πρόσωπο και σώμα.

«Στην αρχή το κλίμα ήταν πολύ καλό, ήταν ευγενικός απέναντί μου, χωρίς να μου δώσει κανένα δικαίωμα ανησυχίας. Θεώρησα πως ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για την καριέρα μου αυτή η δουλειά. Ενώ είχαμε ξεκινήσει πρόβες, η συμπεριφορά του άρχισε να αλλάζει. Επεδίωκε να μένουμε μόνοι, να με αγγίζει χωρίς λόγο σε πρόσωπο και σώμα και να με ρωτάει πολύ πιεστικά πότε θα βρεθούμε εκτός δουλειάς, κάνοντάς μου κομπλιμέντα για την εμφάνισή μου» εκμυστηρεύτηκε.

Από την πλευρά της, η ηθοποιός προσπαθούσε να τον αποφεύγει ευγενικά, καθώς χρειαζόταν τον ρόλο από τη στιγμή που ήταν στα πρώτα της βήματα στον χώρο και δεν είχε την πολυτέλεια να αφήνει δουλειές.

«Η κατάσταση άρχισε να γίνεται αφόρητη, είχε μάθει τη διεύθυνση του σπιτιού μου, με παρακολουθούσε κι εμφανιζόταν στα ξαφνικά τρομάζοντάς με. Αντιδρούσα έντονα, αλλά αυτό φαίνεται πως τον εξίταρε ακόμα περισσότερο και συνέχιζε την ίδια και χειρότερη συμπεριφορά. Έτρεμα κάθε λεπτό ότι θα εμφανιστεί μπροστά μου και ζούσα με τον φόβο. Τον είχα ικανό για όλα» συνέχισε.

Παρά το γεγονός ότι η ηθοποιός τού μιλούσε συνέχεια για τον τότε σύντροφό της προσπαθώντας να τον κάνει να καταλάβει ότι δεν τον έβλεπε ερωτικά, εκείνος συνέχισε να την πολιορκεί.

Όταν, δε, μια μέρα τη ρώτησε αν έχει πάρει την οριστική απόφαση να μην είναι μαζί του, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της, την επόμενη ημέρα τής ανακοινώθηκε από το θέατρο ότι δεν θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους χωρίς καμία εξήγηση.

Παράλληλα «όλως τυχαίως», ακυρώθηκε και μία τηλεοπτική δουλειά που είχε κλείσει και δεν ξαναείδε ποτέ τον σκηνοθέτη και ηθοποιό.

«Είμαι δίπλα στις γυναίκες που βγαίνουν και μιλούν. Αναγνώρισα σε πολλά σημεία των ιστοριών τους δικά μου άσχημα βιώματα» κατέληξε.
Tags:
σκηνοθέτης, καταγγελία, θέατρο, κακοποίηση, σεξουαλική παρενόχληση, ηθοποιός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK