15:46 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1664)
0 02
Βρείτε μας

Ολικό lockdown δύο εβδομάδων με κλειστά σχολεία και λιανεμπόριο είναι το σενάριο που φαίνεται πως προκρίνεται για την Αττική από κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους.

Προς ολικό lockdown οδεύει η Αττική όπως όλα δείχνουν. Τα σενάρια όλα βρίσκονται στο τραπέζι της κυβέρνησης και της Επιτροπής που συνεδριάζουν αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επικρατέστερο σενάριο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OΡΕΝ, είναι το ολικό lockdown δύο εβδομάδων με κλειστά σχολεία και λιανεμπόριο. 

Εξάλλου, την πιθανότητα αυτή επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος που μιλώντας στο Sputnik, ανέφερε πως η συζήτηση που έχει ξεκινήσει στα αρμόδια υπουργεία και τους ειδικούς θέλει καταρχάς να οδηγούνται τα σχολεία σε δυο βδομάδες κλείσιμο.

Μάλιστα, δεν έχει αποκλειστεί και η πιθανότητα να γίνει και σχετικό διάγγελμα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κυβέρνηση και Επιτροπή φαίνεται πως είναι κοντά στο να υιοθετήσουν ένα μοντέλο «lockdown Μαρτίου» για να αποφύγουν μια έκρηξη των κρουσμάτων στην Αττική.

Εισήγηση Κικίλια για ολικό lockdown στην Αττική

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας το πρωί της Τρίτης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για τα επιδημιολογικά στοιχεία κάνοντας γνωστό πως υπάρχει αύξηση νοσηλευομένων αλλά και εισαγωγών σε ΜΕΘ.

Τόνισε δε πως η εισήγησή του στην Επιτροπή θα είναι ένα πιο αυστηρό lockdown. 

Τι μέτρα θα φέρει ένα ολικό lockdown στην Αττική

Παρά το ότι ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για ένα lockdown «τύπου Μαρτίου» δεν αποκλείεται να δούμε ένα διαφορετικό «μείγμα» μέτρων προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αγοράς και την κούραση της κοινωνίας.

Πάντως, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στα σενάρια που θέλουν την Αττική να μπαίνει σε lockdown «τύπου Μαρτίου» σημειώνοντας πως η χώρα βρίσκεται ούτως ή άλλως σε lockdown.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαφορά του Μαρτίου με σήμερα, κι ως εκ τούτου τα νέα μέτρα που μπορεί να εφαρμοστούν είναι τα κλειστά σχολεία σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και το πλήρες κλείσιμο του λιανεμπορίου.

Εάν η κυβέρνηση αποφασίσει να ακολουθήσει για την Αττική το μοντέλο που εφαρμόζεται στις περιοχές που σήμερα βρίσκονται σε αυστηρό lockdown, τότε προβλέπονται τα εξής:

  • Αναστολή λειτουργίας λιανεμπορίου.
  • Λειτουργία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης με την μέθοδο τηλεκπαίδευση.
  • Ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων από και προς την Δημοτική Ενότητα - είσοδος και έξοδος από τον δήμο μόνο για λόγους εργασίας.
  • Λειτουργία χώρων λατρείας κεκλεισμένων των θυρών και να μην επιτρέπεται η ατομική προσευχή.
  • Περιορισμός κυκλοφορίας (curfew) από 18:00 έως 5:00.

Επίσης:

  • Αναστολή λειτουργίας δικαστηρίων.
  • Αναστολή οικοδομικών εργασιών.
  • Εφαρμογή τηλεργασίας στο 50%.
  • Επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και οι υπηρεσίας κατ’ οίκον διανομής και take-away από καταστήματα εστίασης.
  • Λειτουργία λαϊκών αγορών με τους ειδικούς κανόνες που ισχύουν στο ολικό απαγορευτικό.
Θέμα:
Lockdown (1664)
Tags:
κορονοϊός, πρωθυπουργός, Μαξίμου, σύσκεψη, λιανεμπόριο, σχολείο, Αττική, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK