09:52 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 20
Βρείτε μας

Έως και δυο μήνες μπορεί να διαρκέσει η εξέταση ενός φακέλου καταγγελιών, για σεξουαλικές και λεκτικές κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις λέει το αντεπιστέλλον μέλος από το ΔΣ του στο Πειθαρχικό του Γιάννης Παναγόπουλος στο Sputnik.

Έγκυρες πληροφορίες του Sputnik θέλουν εχτές, πρώτη ημέρα συνεδρίασης του νεοσυσταθέντος Πειθαρχικού Σώματος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, να συζητείται φάκελος με σωρεία καταγγελιών (από πολλές ηθοποιούς) κατά γνωστού εμπορικού πρωταγωνιστή που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πρόσφατα.

«Θα ξεκινήσουμε από τους φακέλους που έχουν συγκεντρώσει τις περισσότερες καταγγελίες» είναι το μόνο που μπορεί να μας πει για τη διαδικασία, βάσει του καταστατικού του Σωματείου, το αντεπιστέλλον μέλος από το ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών στο Πειθαρχικό του και Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων Γιάννης Παναγόπουλος.

«Στην παρούσα φάση δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε εντυπώσεις, αλλά λαμβάνουμε όντως καθημερινά νέες καταγγελίες, οι οποίες σφραγίζονται σε φακέλους και θα ανοιχτούν η μια μετά την άλλη από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού. Κάθε μέρα γίνονται καταγγελίες και τηλεφωνικά στη γραμματεία μας».

Η διαδικασία πρόκειται να διαρκέσει πάρα πολλούς μήνες. «Η συζήτηση και η εξέταση ενός φακέλου με καταγγελίες, καθώς θα κληθούν και οι κατηγορούμενοι πιθανών με τους συνηγόρους τους και μάρτυρες, μπορεί να κρατήσει και δυο μήνες» μας εξηγεί ο κ. Παναγόπουλος.

«Κάθε νέα συνεδρίαση θα λαμβάνει χώρα όποτε μαζεύονται ικανά στοιχεία προκειμένου να στοιχειοθετηθεί μια καταγγελία που ευσταθεί» προσθέτει.

Ακόμη δεν είναι γνωστό πότε θα συνέλθει ξανά το Πειθαρχικό και αν θα συνεχίσει με τον ίδιο φάκελο ή θα ανοίξει και νέο. Το ποιοι φάκελοι θα φτάνουν με προτεραιότητα στα χέρια του του Πειθαρχικού, είναι κάτι που θα αποφασίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Σπύρος Μπιμπίλας.

«Είναι πάρα πολλές οι καταγγελίες και έχουμε πάρα πολύ δουλειά. Οι φάκελοι που θα εμπίπτουν στο ποινικό θα αποστέλλονται στον εισαγγελέα» τονίζει το αντεπιστέλλον μέλος.

Τι θα γίνεται με τις καταγγελίες που σχετίζονται με εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Πολιτισμού, όπως το Εθνικό Θέατρο; «Δεν είναι κάτι που προβλέπεται από το καταστατικό του Σωματείου. Θα κριθεί κατά περίπτωση» απαντά ο κ. Παναγόπουλος.

«Πρέπει να διευκρινιστεί -συνεχίζει- ότι κάθε καταγγελία μπαίνει σε ξεχωριστό φάκελο, αλλά όταν λέμε άνοιγμα φακέλου εννοούμε μια υπόθεση, δηλαδή το σύνολο των καταγγελιών που αφορούν σε ένα πρόσωπο. Έχουμε δουλειά μπροστά μας».

Tags:
σεξουαλική επίθεση, σεξουαλική παρενόχληση, καταγγελίες, θέατρο, ηθοποιοί, ΣΕΗ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK