12:49 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ο Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης νοσηλεύεται στο Πακιστάν, μετά το δύσκολο ταξίδι του προς την κορυφή Κ2 των Ιμαλαΐων, το οποίο, δυστυχώς, δεν στέφθηκε από επιτυχία.

Σε νοσοκομείο του Πακιστάν νοσηλεύεται ο Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης, ο οποίος έπαθε κρυοπαγήματα κατά την προσπάθειά του να ανέβει στην κορυφή Κ2 των Ιμαλαΐων, σε υψόμετρο 8.611 μέτρων.

Οι δυσμενείς συνθήκες δεν επέτρεψαν στον Έλληνα ορειβάτη να πετύχει τον στόχο, για τον οποίο είχε μιλήσει, με ιδιαίτερο πάθος, στο Sputnik τον περασμένο Νοέμβριο.  

Ο ορειβάτης σώθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς αποφάσισε να σταματήσει στα 7.500 μέτρα, όταν η θερμοκρασία έφτασε στους -40 βαθμούς Κελσίου.

«Ο Αντώνης βρίσκεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο στο Skardu. Ακολουθούνται όλες  οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα για την πλήρη ανάρρωση του. Θα μείνει στο νοσοκομείο και σήμερα το βράδυ. Αύριο θα ξεκινήσει για Islamabad. Περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία αυτές τις ώρες που είναι ήρεμος να μας περιγράψει τις συγκλονιστικές μέρες που πέρασαν» σημειώνεται σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook.

Νωρίτερα στον λογαριασμό του είναι αναρτηθεί ένα βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν ο κ. Συκάρη, ο οποίος εμφανιζόταν ιδιαίτερα συγκινημένος που δεν μπόρεσε να πετύχει στον στόχο του και να φτάσει στην κορυφή Κ2.

Tags:
Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν, ορειβάτης, Ιμαλάια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK