10:24 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1601)
0 25
Βρείτε μας

Νέα μέτρα για την Αττική αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα (9/2), σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια. Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων πραγματοποιείται αυτή την ώρα.

Συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων με αντικείμενο την κατάσταση που επικρατεί στην Αττική. Όλα δείχνουν ότι θα παρθούν νέα μέτρα στο λεκανοπέδιο με σκοπό να περιοριστεί η πανδημία.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε την εν λόγω ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας αλλά και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Παρατέθηκαν τα δεδομένα, ο πρωθυπουργός ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει σήμερα στις 19:00 και θα ανακοινωθούν τα μέτρα» ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας. 

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας είχε ξεκαθαρίσει πως σε περίπτωση που και τα σημερινά δεδομένα για την Αττική είναι ανησυχητικά, θα εισηγηθεί να επιβληθεί ένα σκληρό lockdown, τύπου Μαρτίου, στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.  

Κλειστά σχολεία και καταστήματα

Σε περίπτωση που αποφασιστεί επιβολή lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική, αναμένεται να πάμε σε κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, αλλά και «στοπ» σε όλες τις δραστηριότητες του λιανεμπορίου.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος, μιλώντας στο Sputnik, έκανε λόγο για συζήτηση για κλείσιμο σχολείων για δύο εβδομάδες. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε ερώτηση του ΣΚΑΪ για την πιθανότητα επιβολής του lockdown, δήλωσε πως δεν είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος για να απαντήσει επί του θέματος.

Πλην της επιστροφής των μαθητών στην τηλεκπαίδευση, αλλά και του νέου κλεισίματος στην αγορά, ενδέχεται να επιβληθούν και ορισμένοι από τους παρακάτω περιορισμούς.

  • Ελαχιστοποίηση μετακινήσεων μεταξύ δήμων.
  • Λειτουργία χώρων λατρείας μόνο για ατομική προσευχή.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας 18:00 – 05:00.
  • Αναστολή λειτουργίας δικαστηρίων.

Ακόμη:

  • Αναστολή οικοδομικών εργασιών.
  • Τηλεργασία σε ποσοστό 50%.
  • Λειτουργία καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και οι υπηρεσίας κατ’ οίκον διανομής και take-away από καταστήματα εστίασης.
  • Λειτουργία λαϊκών αγορών με τους ειδικούς κανόνες που ισχύουν στο ολικό απαγορευτικό.
Θέμα:
Lockdown (1601)
Tags:
κορονοϊός, Βασίλης Κικίλιας, lockdown, Αττική, νέα μέτρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK