05:30 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 23
Βρείτε μας

Εν μέσω εισηγήσεων που φέρνουν πιο κοντά την Αττική στο ολικό lockdown, οι ΜΕΘ του κορονοϊού γεμίζουν. Τι αναφέρουν εκπρόσωποι των νοσοκομείων στο Sputnik. 

Συνεχίζεται η πίεση στο σύστημα υγείας καθώς οι ΜΕΘ-COVID στα νοσοκομεία της Αττικής γεμίζουν, την ώρα που όλα δείχνουν ότι είμαστε πιο κοντά στο ολικό lockdown.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ, χθες το απόγευμα, στις 205 κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν για κορονοϊό στην Αττική, οι 161 ήταν καλυμμένες.

Την ίδια στιγμή, οι νοσοκομειακοί γιατροί διαπιστώνουν ότι τις τελευταίες 15 ημέρες οι εισαγωγές ασθενών με COVID-19 έχουν αυξηθεί κατά 50% στα νοσοκομεία.

Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύονται 32 ασθενείς στις ισάριθμες κλίνες ΜΕΘ-COVID. «Χθες το βράδυ ήταν όλες γεμάτες. Η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας. Δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό για τη θωράκιση του συστήματος Υγείας, κάτι που ζητάμε εδώ και πολύ καιρό. Ασφυκτιούμε» τονίζει στο Sputnik o καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας, εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών, γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Γεμάτη είναι και η ΜΕΘ κορονοϊού του ΚΑΤ, όπως επισημαίνει στο Sputnik η Βούλα Πάκου, Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο Γ.Ν.Α. - ΚΑΤ.

«Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το πρώτο ως το δεύτερο κύμα της πανδημίας, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί όχι μόνο για να κατασκευαστούν ΜΕΘ, αλλά και για να προσληφθεί το εξειδικευμένο προσωπικό. Όχι μόνο έχουν γίνει λίγες προσλήψεις, αλλά οι ΜΕΘ που υπάρχουν προσεγγίζουν περίπου στο μισό τα όσα έχει προβλέψει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την Ελλάδα, δηλαδή τις τουλάχιστον 3.000 ΜΕΘ που θα έπρεπε να έχει» επισημαίνει η κα Πάκου.

Στο Αττικό νοσοκομείο η κατάσταση είναι καλύτερη προσώρας, αλλά με δυσοίωνες προοπτικές. «Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στις κλινικές COVID και όχι στις ΜΕΘ. Αυτό όμως πρακτικά σημαίνει ότι σε 10 μέρες περίπου από τώρα θα γεμίσουν και οι ΜΕΘ» τονίζει στο Sputnik o Γιώργος Σιδέρης γραμματέας του σωματείου των εργαζομένων στο Αττικό.

«Τα lockdown με μέτρα ακορντεόν φαίνεται ότι δεν αποδίδουν, ενώ του Σαββατοκύριακου δεν έχει κάποια υγειονομική βάση» αναφέρει, ερωτηθείς σχετικά, σημειώνοντας ότι ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Αττική υπερδιπλασιάστηκε τις τελευταίες 14 ημέρες.

Tags:
κρούσματα, κρούσματα Ελλάδα, κρούσματα σήμερα, lockdown, ολικό lockdown, νοσοκομεία, καραντίνα, COVID-19, ΜΕΘ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK