13:47 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Μάριος Αθανασίου πήρε σαφή θέση για το θέμα που έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη ζητά ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου.

Με αφορμή την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ο γνωστός ηθοποιός «ξέσπασε» μέσω Instagram, εξαπολύοντας πυρά κατά της Μενδώνη, την οποία καλεί να παραιτηθεί ως ένδειξη αξιοπρέπειας.

Ο Μάριος Αθανασίου, αφού αναφέρεται αρχικά στην απουσία σχεδίου στήριξης του πολιτισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επιτίθεται στην υπουργό Πολιτισμού, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει και σε ποιο χώρο βρίσκεται, μετά και τις αναφορές περί «τοξικού κλίματος» και «αντοχών του ανθρώπου», μιλώντας για τον Διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, ο οποίος «ήταν επιλογή του πρωθυπουργού».

«Κ. Μενδώνη επειδή οι άνθρωποι που εργάζονται στον Πολιτισμό –τομέα που τυγχάνει να έχετε την ευθύνη– έχουν παιδεία, έναν εσωτερικό τρόπο αντίδρασης και μια εκπαιδευμένη ανοχή, δεν αντέδρασαν που δεν βγάλατε κανένα σχέδιο στήριξης, ούτε όταν είπατε ότι εξαντλήθηκε η υπομονή σας (!), ούτε όταν είπατε ότι δεν μπορούν να πάρουν βοήθεια γιατί βγάζουν μαύρα χρήματα, ούτε όταν ανοίξατε χωρίς σχέδιο το καλοκαίρι, ούτε όταν “μαύρισαν λίγο” οι Μυκήνες, ούτε όταν τσιμεντώθηκε η Ακρόπολη. Μετά την αναφορά σας όμως στο "τοξικό κλίμα" και τις "αντοχές του ανθρώπου" (μιλώντας για τον Διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, επιλογή του πρωθυπουργού) δείχνετε ότι δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει, σε ποιο χώρο βρίσκεστε και τι ρόλο παίζει αυτήν τη στιγμή για την κοινωνία. Σαν ύστατη πράξη αξιοπρέπειας ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ» έγραψε ο Μάριος Αθανασίου.
Tags:
Υπουργείο Πολιτισμού, ηθοποιοί, ηθοποιός, θέατρο, Εθνικό Θέατρο, Λίνα Μενδώνη, Μάριος Αθανασίου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK