09:13 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1538)
0 01
Βρείτε μας

Κλειστά τα σχολεία στα πλαίσια του ολικού lockdown στην Αττική για την αναχαίτιση της διασποράς της COVID-19 αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση.

Με την Αττική να μπαίνει σε ολικό lockdown, καθώς οι κρίσιμοι επιδημιολογικοί δείκτες είναι επιβαρυμένοι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων, το κλείσιμο των σχολείων.

Στο lockdown τύπου Μαρτίου, προβλέπεται το «λουκέτο» σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και διεξαγωγή των μαθημάτων με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης και αύριο θα είναι η τελευταία μέρα για τους μαθητές στα σχολεία μιας και την Πέμπτη 11/2 επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση.

Εξαίρεση είναι η ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία. «Τα νέα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω αύριο από τους αρμόδιους» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα περιοριστικά μέτρα έχουν ισχύ μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Μέχρι σήμερα, για την Αττική, είχε αποφασιστεί η αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας των Λυκείων και η λειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με φυσική παρουσία.

Νωρίτερα, μιλώντας στο Sputnik, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος είχε επισημάνει πως είναι πιθανό να μπουν σε ολικό lockdown τα σχολεία της Αττικής.

«Οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων, πλησιάζουν τις εκατό. Οι σχολικές μονάδες στις οποίες έχουν κλείσει τμήματα για τον ίδιο λόγο είναι τριακόσιες. Τα νούμερα δείχνουν ότι οδηγούμαστε στην Αττική σε ολικό lockdown, που πιθανότατα θα ανακοινωθεί στη σύσκεψη της ερχόμενης Παρασκευής. Τουλάχιστον αυτό θα επιβληθεί καταρχάς στην Αττική» μας είχε εξηγήσει ο κ. Τσούχλος.
Θέμα:
Lockdown (1538)
Tags:
Αθήνα, Αττική, ολικό lockdown, lockdown, άνοιγμα σχολείων, κλειστά σχολεία, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK