17:45 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1566)
0 01
Βρείτε μας

Αναγκαία θεωρεί την επιβολή ολικού lockdown στην Αττική ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ώστε να αποκλιμακωθεί το υψηλό της ιικό φορτίο.

Ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ενόψει των ανακοινώσεων για νέα μέτρα στην Αττική, επεσήμανε πως οι ειδικοί είχαν προτείνει ολικό lockdown για την Αττική, για δύο βδομάδες, από την προηγουμένη Παρασκευή.

Μιλώντας στο MEGA, υποστήριξε πως τα κρούσματα των επόμενων ημερών, αν εφαρμοστεί το ολικό lockdown στην Αττική, θα μειωθούν.

«Το oλικό lockdown στην Αττική μπορεί να οδηγήσει σε κάτω από 200 κρούσματα μέχρι το τέλος του μήνα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται μέτρα για την προληπτική αντιμετώπιση της εξέλιξης των μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού, που «πρέπει να την αναχαιτίσουμε τώρα ώστε να έχουμε πιο φυσιολογική Άνοιξη».

Συνέχισε λέγοντας πως εκτιμά ότι το lockdown θα πρέπει να κρατήσει για τρεις βδομάδες, αν και οι τέσσερις θα έφερναν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Το πρόβλημα από ένα παρατεταμένο lockdown, όπως εξήγησε, έγκειται στο ψυχολογικό και κοινωνικό κόστος, ενώ οι δύο εβδομάδες φτάνουν οριακά στη μερική αποκλιμάκωση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Θέμα:
Lockdown (1566)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, κρούσματα Ελλάδα, κρούσματα, Αθήνα, Αττική, ολικό lockdown, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK