23:19 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1556)
0 02
Βρείτε μας

Ολικό lockdown στην Αττική αποφάσισε η κυβέρνηση με σκοπό να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό κλείνουν σχολεία και καταστήματα.

Στο πλαίσιο του ολικού lockdown που επιβάλλεται στο σύνολο της Αττικής, κομμωτήρια και καταστήματα περιποίησης νυχιών, όπως όλα δείχνουν, σταματούν να λειτουργούν από την Πέμπτη 11/2 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων περιορισμών κλείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκτός από τα ειδικά σχολεία ενώ ρολά κατεβάζει και το λιανεμπόριο.

Τα νέα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω αύριο από τους αρμόδιους, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλα δείχνουν ότι τότε θα ανακοινωθεί και το κλείσιμο των κομμωτηρίων αλλά και των καταστημάτων περιποίησης νυχιών.

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης μιλώντας στο Sputnik έλεγε πως «θα παλέψουμε για να μην έχουμε τρίτο lockdown» κι ότι «αν δεν ανοίγαμε τώρα, θα χάναμε έναν στους δύο», με τον ίδιο να τονίζει νωρίτερα σήμερα πως το ολικό lockdown στην Αττική είναι κάτι που απεύχεται, όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Σημειώνεται ότι η Αττική σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ βρίσκεται στο «κόκκινο» με 750 νέες καταγεγραμμένες μολύνσεις σε μόλις ένα 24ωρο.

Πώς έφτασε η Αττική στο αυστηρό lockdown

Το τελευταίο διάστημα, η Αττική αποτελούσε έναν από τους μεγαλύτερους «πονοκεφάλους» για τους λοιμωξιολόγους και την κυβέρνηση. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Αττική συμπεριλήφθηκε μεταξύ των «κόκκινων» περιοχών ενώ οι ειδικοί προειδοποιούσαν για νέα αυστηρότερα μέτρα.

Ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων, σε συνδυασμό με την αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία αλλά και τον συναγερμό με την εμφάνιση των μεταλλάξεων του κορονοϊού, οδήγησαν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους στην απόφαση για αυστηρό lockdown στην Αττική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τελευταίες εκτιμήσεις των ειδικών μιλούν για «κορύφωση» της πανδημίας την Άνοιξη.

Εξαιρετικά ανησυχητικά είναι και τα τελευταία στοιχεία από τις αναλύσεις των λυμάτων στην Αττική. Σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκο Θωμαΐδη, οι φορείς του κορονοϊού στην Αττική υπολογίζεται ότι ξεπερνούν ενδεχομένως και τους 100.000. 

Θέμα:
Lockdown (1556)
Tags:
κομμωτήρια, κομμωτήριο, Αττική, ολικό lockdown, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK