05:53 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2895)
0 01
Βρείτε μας

Νέο σοκ με 1.526 κρούσματα σήμερα (9/2) από την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Μεγαλώνει ο αριθμός των κρουσμάτων του βρετανικού, μεταλλαγμένου στελέχους της COVID-19.

Αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης του κορονοϊού από τη Μεγάλη Βρετανία στη χώρα μας, όπως έγινε γνωστό από τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, δεκαπέντε νέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης ανιχνεύθηκαν στη χώρα μας, η πλειοψηφία των οποίων ανιχνεύθηκε στη Θεσσαλονίκη.

«Στο σύνολο των 52 δειγμάτων που αναλύθηκαν, όλα πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που απαιτούνται για την ανάλυση και ο τελικός έλεγχος ολοκληρώθηκε επιτυχώς» τονίζει ο ΕΟΔΥ.

Μάλιστα, από τον έλεγχο, αναδείχθηκαν συνολικά 15 δείγματα θετικά για το βρετανικό στέλεχος VOC 202012/01 (Β.1.1.7/UK lineage), στις ακόλουθες περιοχές:

  • Ένα δείγμα από την Π.Ε. Αττικής (νοσοκομειακό).
  • Εννέα δείγματα από την Π.Ε. Θεσσαλονίκης (επτά από την κοινότητα και δύο νοσοκομειακά).
  • Πέντε δείγματα από Πύλη Εισόδου.

Συνολικά στη χώρα μας έχουν ανιχνευθεί 412 δείγματα θετικά για το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος και έξι δείγματα από τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

Το απόγευμα της Τρίτης ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 20 νεκρούς και 1.526 νέα κρούσματα, τα περισσότερα εκ των οποίων για ακόμη ένα 24ωρο βρέθηκαν στην Αττική.

 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2895)
Tags:
Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Αττική, εισαγόμενα κρούσματα, κρούσματα σήμερα, κρούσματα Ελλάδα, κρούσματα, μετάλλαξη κορονοϊού, κορονοϊός, COVID-19, νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, μετάλλαξη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK