07:30 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1531)
0 01
Βρείτε μας

«Το πρόβλημα είναι εάν θα μπορέσει το lockdown να έχει την απόδοση που θέλουμε στον χρόνο που θέλουμε» σημείωσε ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης, σχολιάζοντας τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για την Αττική.

«Στοίχημα» φαίνεται ότι αποτελεί το πώς θα κυλίσει η πρώτη εβδομάδα του αυστηρού lockdown στην Αττική, με τον καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλη Δερμιτζάκη, να τονίζει ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι το τι θα γίνει μέσα στο σπίτι». 

«Άνθρωποι που ήταν έξω, όπως και τα παιδιά, μπαίνουν μέσα και αρχίζουν να ξοδεύουν πολύ χρόνο μαζί και επομένως όλη η μετάδοση έρχεται μέσα στο σπίτι και δεν σταματάει τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε» παρατήρησε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Παράλληλα, ένα ακόμη ζήτημα που τίθεται είναι «εάν θα μπορέσει το lockdown να έχει την απόδοση που θέλουμε στον χρόνο που θέλουμε».

Άλλωστε, ο ίδιος αναφερόμενος στο αυστηρότερο lockdown που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για να επιτύχουν τα νέα περιοριστικά μέτρα, χρειάζεται και η συμμετοχή του κόσμου.

Ο κ. Δερμιτζάκης παρέπεμψε στο γεγονός ότι υπάρχει «κίνηση των ανθρώπων μεταξύ σπιτιών», κάτι που δεν επιτρέπει εξ ολοκλήρου τον έλεγχο της πανδημίας.

Ο ίδιος, άλλωστε, επεσήμανε ότι η διαπίστωση του επιστημονικού κόσμου είναι ότι σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν υπήρξε μια «έξυπνη διαχείριση» της πανδημίας, αλλά «οριζόντια».

Όσο για το τι θα συνιστούσε «έξυπνη διαχείριση», πρότεινε ένα  μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο οι δραστηριότητες θα παραμείνουν ανοιχτές και θα μπορεί ο κόσμος να κινείται με ασφάλεια. 

«Δεν έχει δοκιμαστεί από κανέναν αυτό το μοντέλο. Θεωρητικά θα μπορούσε να έχει δουλέψει» σχολίασε. 

 

Θέμα:
Lockdown (1531)
Tags:
νέα μέτρα, Μέτρα, Μανώλης Δερμιτζάκης, ολικό lockdown, lockdown, μετάλλαξη κορονοϊού, μετάλλαξη, πανδημία, κορονοϊός, Αττική
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK