18:17 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αναρχική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στις 5/2 στα δικαστήρια της Ευελπίδων κάνοντας λόγο για «στήριξη στον αγώνα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα».

Με κείμενο το οποίο αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η ομάδα «πυρήνας αναρχικής επίθεσης» ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 5 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η πράξη αυτή έγινε «θέλοντας να στηρίξουμε τον αγώνα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα».

«Η κεντρική κυβερνητική αρχή σε αγαστή συνεργασία με τους εκπροσώπους της αστικής δικαιοσύνης οδηγούν τον σύντροφο στον θάνατο ή στην καλύτερη περίπτωση σε ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία του. Η πολιτική αυτή απόφαση να δολοφονήσουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται ότι στις 5 Φεβρουαρίου εξερράγη εμπρηστικός μηχανισμός στη δεύτερη είσοδο των δικαστηρίων της Ευελπίδων, λίγα μέτρα μακριά από την κεντρική είσοδο. Ο μηχανισμός αποτελούνταν από ένα πλαστικό δοχείο με βενζίνη και γκαζάκια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η έκρηξη του μηχανισμού πρέπει να ήταν ατελής, αφού δεν προκλήθηκαν ζημιές και οι πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας ανακάλυψαν ακέραια υπολείμματα.

Tags:
ανάληψη ευθύνης, Δικαστήρια Ευελπίδων, εμπρησμός, επίθεση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK