09:00 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η νεαρή ηθοποιός κατήγγειλε επίσημα το περιστατικό στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) όπου θα κατατεθεί και ο φάκελος τις επόμενες ημέρες.

Η εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου άνοιξε λίγο την «κουρτίνα» για να πέσει φως στη φρίκη πίσω από περιστατικά σεξουαλικές παρενόχλησης και κακοποίησης.

Σε αυτό τον «χορό» εξελίξεων, άνθρωποι από τον κόσμο της τέχνης μίλησαν για δικά τους σκληρά βιώματα, προχωρώντας σε επώνυμες καταγγελίες. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ακόμη μία ηθοποιός περιγράφει τη συμπεριφορά ενός κωμικού ηθοποιού πριν από 31 χρόνια, όταν εκείνη τότε ήταν νέα. 

Ισχυρίζεται πως όταν η ίδια αρνήθηκε να ενδώσει, την άρπαξε από τον λαιμό ενώ μόλις είχε υποβληθεί σε ογκολογικό χειρουργείο και έχασε τις αισθήσεις της όταν τη χτύπησε πάνω στην τομή.

Η 25χρονη τότε ηθοποιός συνάντησε στο σπίτι του γνωστό κωμικό με τον οποίο διατηρούσε φιλική σχέση, για να συζητήσουν για μια νέα ταινία, ο οποίος εκτός εαυτού –όπως καταγγέλλει– της επιτέθηκε.

Μάλιστα, την άφησε μόνο όταν εκείνη λιποθύμησε, καθώς με το χέρι του τη χτύπησε σε πρόσφατη τομή που είχε από επέμβαση στον μαστό.

«Μου έφτιαξε καφέ, είχα πιεί δυο τρεις γουλιές και με βούτηξε και με φίλησε. […] ξαφνικά είδα έναν άλλο άνθρωπο. Δεν ήταν πια ο φίλος που τα λέγαμε, το αγόρι της φίλης μου, είδα κάποιον άλλο. Σαν να είχε σαλτάρει εκείνη τη στιγμή. […] Στην πάλη μας με έπιασε με τα χέρια του από το λαιμό και με έσφιγγε. Τα χέρια του ήταν σαν ζωγραφιά στον λαιμό μου για πάρα πολλές μέρες. Να μου δηλώνουν αυτό που πήγε να γίνει. […] Ήμουν πάρα πολύ τυχερή όμως με τη χάρη του θεού γιατί επάνω στην πάλη με χτύπησε με τον αγκώνα του επάνω στη τομή και εγώ λιποθύμησα και αυτός τρόμαξε, τρομοκρατήθηκε. Συνειδητοποίησε προφανώς ότι είμαι "εκτός" και έφερε νερό. Μου έβρεξε το μέτωπο και έφερε νερό να πιώ. Δεν ξέρω πώς σηκώθηκα και έφυγα. Δεν ξέρω πώς μπήκα στο ταξί. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι ο δικός μου άνθρωπος με βρήκε στις σκάλες λιπόθυμη» τονίζει χαρακτηριστικά.

Οι συγγενείς της πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Οι αστυνομικοί – όπως λέει – πήγαν στο τμήμα και τον ηθοποιό.

«Αυτός έκλαιγε στα πόδια μου. Ο πατέρας μου πήγε να τον πιάσει να τον σκοτώσει. […] Έκλαιγε στα πόδια μου και του είπα ότι δεν έχω πειράξει ούτε μυρμήγκι στη ζωή μου αλλά αυτός που θα τον τιμωρήσει είναι ο θεός. Μετάνιωσα πάρα πολλές φορές από εκείνη τη στιγμή που δεν το προχώρησα» σημειώνει.

Μάλιστα, όπως λέει έσπασε τη σιωπή της μετά τις πρόσφατες καταγγελίες κατά του κωμικού ηθοποιού, του ίδιου ανθρώπου που επιχείρησε όπως καταγγέλλει να τη βιάσει.

«Με όλη μου την ψυχή αν χρειαστεί, θα στηρίξω και άλλες καταγγελίες γυναικών αν προχωρήσουν σε δίκη γιατί πίστευα ότι οι άνθρωποι αλλάζουν, αλλά τελικά δεν αλλάζουν και μετάνιωσα για την τότε απόφασή μου, που δεν μίλησα. […] Πρέπει να καταλάβουν κάποια καθάρματα ότι το όχι οποιασδήποτε γυναίκας είναι ΌΧΙ» καταλήγει.
Tags:
σκηνοθέτης, βιασμός, καταγγελίες, καταγγελία, ηθοποιοί, ηθοποιός, σεξουαλική παρενόχληση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK