19:13 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η θεατρολόγος Έρι Κύργια αναλαμβάνει προσωρινά μέχρι τον Σεπτέμβριο νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου. Τι ανέφερε στην πρώτη της δήλωση.

Η Έρι Κύργια ανέλαβε τα καθήκοντά της ως μεταβατική καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου σημειώνοντας ότι δεν θα μπορούσε να το αφήσει «την περίοδο που περισσότερο από όλες θα χρησιμεύσει η συσσωρευμένη εμπειρία μου σε αυτό».

«Στον κόσμο του θεάτρου οι διορίες είναι αδήριτες και ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός, με τις διοικητικές και οικονομικές διαδικασίες που τον συνοδεύουν, πρέπει να προχωρήσουν άμεσα και παράλληλα με τις διεργασίες για την πλήρωση της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή» αναφέρει η κα Κύργια.

Στο πλαίσιο αυτό ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που της έδειξαν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο υφυπουργός Νικόλας Γιατρομανωλάκης καθώς και «όλους τους συνεργάτες εντός και εκτός Εθνικού Θεάτρου που στήριξαν και ενίσχυσαν την απόφασή μου».

Το όνομά της κας Κύργια ως πρώτης επιλαχούσας υποψήφιας για τη θέση υπενθυμίζεται ότι είχε διαρρεύσει από προχτές. Εχθές της έγινε η πρόταση από το υπουργείο όπου και ζήτησε μια ημέρα προθεσμία για να απαντήσει. Έτσι σήμερα τελικά είπε το «ναι».

Tags:
Υπουργείο Πολιτισμού, Δημήτρης Λιγνάδης, Λίνα Μενδώνη, ηθοποιοί, Εθνικό Θέατρο, Έρι Κύργια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK