21:26 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Lockdown (1683)
0 0 0
Βρείτε μας

Με το click away για το λιανεμπόριο να καταργείται από αύριο, Πέμπτη, στο πλαίσιο των νέων μέτρων του lockdown στην Αττική, οι πολίτες έκαναν «εξόρμηση» στα καταστήματα!

Λίγες ώρες πριν το νέο lockdown στην Αττική, που περιέχει σκληρά περιοριστικά μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου, οι Αθηναίοι βγήκαν στους δρόμους.

Ψωνίζουν οι Αθηναίοι λίγο πριν τα νέα μέτρα
© Sputnik
Ψωνίζουν οι Αθηναίοι λίγο πριν τα νέα μέτρα
Όπως κατέγραψε ο φακός του Sputnik, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας σχημάτισαν ουρές στην Mητροπόλεως και την Ερμού για να προλάβουν να ψωνίσουν με τη μέθοδο του click away.

Στους δρόμους οι καταναλωτές στην Αθήνα
© Sputnik
Στους δρόμους οι καταναλωτές στην Αθήνα
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης σχολίασε στο Sputnik το νέο απαγορευτικό για την πρωτεύουσα, τονίζοντας πως απαιτούνται πραγματικά μέτρα στήριξης, γενναία και στοχευμένα, αλλιώς «ένας στους δυο, μία στις δυο εμπορικές επιχειρήσεις, δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει και θα χαθεί».

Στο ίδιο δραματικό ύφος μας μίλησε και ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ) Ελλάδας Γιώργος Καββαθάς, τονίζοντας πως το 3ο lockdown είναι η απόλυτη καταστροφή για την οικονομία.

«Το τραγικό είναι ότι είμαστε σε μια κατάσταση αυστηροποίησης του lockdown, που ωστόσο τους περασμένους τρεις μήνες δεν υπήρξε! Υπήρξε αποκλειστικά η καταστροφή δυο κλάδων: της εστίασης και του λιανικού εμπορίου, αλλά και κλάδων όπως οι σχολές οδηγών, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, η Αττική μπαίνει σε σκληρό lockdown και κλείνει το λιανεμπόριο, ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν μόνο καταστήματα τροφοδοσίας, όπως φούρνοι, σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, φαρμακεία, ρet shops, επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών αποκλειστικά για την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπου, την επισκευή συσκευών, παιχνιδιών, καταστήματα οπτικών/ακουστικών βαρηκοΐας, κατόπιν ραντεβού, καταστήματα πώλησης περουκών και ποστίς, κατόπιν ραντεβού, λιανικό εμπόριο πώλησης ανθέων (ειδικώς για 13-14/2/2021), κάθε επιχείρηση λιανικής πώλησης με την μέθοδο e-shop, καθαριστήρια, πρατήρια Υγρών Καυσίμων, ΚΤΕΟ και συνεργεία οχημάτων.

Θέμα:
Lockdown (1683)
Tags:
νέα μέτρα, Μέτρα, Αθήνα, Αττική, lockdown, click away, λιανεμπόριο, ψώνια, Ερμού
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK