12:32 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1652)
0 24
Βρείτε μας

Αισιόδοξο μήνυμα μία ημέρα πριν την εφαρμογή του αυστηρού lockdown 3 θέλησε να στείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης λέγοντας χαρακτηριστικά «κερδίζουμε τον πόλεμο».

Μήνυμα ότι το Πάσχα θα κάνουμε Ανάσταση έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφέροντας από αύριο η Αττική δίνει σκληρή μάχη έως το τέλος του Φεβρουαρίου

«Κερδίζουμε τον πόλεμο. Το Πάσχα θα κάνουμε Ανάσταση. Ο εμβολιασμός πάει πολύ καλά. Είμαστε τέταρτοι στην Ευρώπη! Μην ακούτε τι λένε. Όταν είναι η σειρά σας, εμβολιασθείτε» ήταν το μήνυμα που έστειλε στους πολίτες.

Συνέχισε λέγοντας ότι κάθε νέος περιορισμός είναι μία τελευταία μάχη:

«Για να κάνετε καλό στον εαυτό σας και να σώσετε συνανθρώπους. Έχουμε ακόμη μάχες να δώσουμε. Στερνές, αλλά μάχες. Κάθε νέος περιορισμός είναι μια τελευταία μάχη. Για να μην χαθεί κανείς. Για να μην επηρεασθεί ο ρυθμός του εμβολιασμού».

Παραδέχτηκε ότι δεν αντέχεται το κλείσιμο κάθε τόσο σε σχολεία, δουλειές, ζωές.

«Είναι πιο αλήθεια, όμως, πως πρέπει να κλείνουμε όταν ο ιός επελαύνει. Γνωρίζουμε ότι αυτή η άμυνα μας φέρνει πιο κοντά στη ζωή. Το γνωρίζουμε γιατί με την πειθαρχία και τα μέτρα έχουμε καταφέρει να έχουμε από τους λιγότερους θανάτους στις στατιστικές της Ευρώπης» πρόσθεσε.

Σχετικά με το αυστηρό lockdown στην Αττική, ο κ. Χρυσοχοΐδης σχολίασε ότι από αύριο δίνει μάχη μέχρι τέλη Φεβρουαρίου.

«Δίνετε μάχη τηρώντας τα μέτρα. Δίνουμε μάχη, εποπτεύοντας την τήρησή τους. Όλοι μαζί με υπομονή, επιμονή κι ευθύνη. Γιατί ξέρουμε πια πολύ καλά, πως όλα αυτά είναι για να κάνουμε Ανάσταση. Για να είμαστε όλοι εκεί» σημείωσε. 

Αυστηρότεροι έλεγχοι: Τι αποφασίστηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη στο Μαξίμου αποφασίστηκε να γίνονται εντατικότεροι έλεγχοι στους χώρους εργασίας, ενώ θα ελέγχονται αυστηρά και οι μετακινήσεις εργαζομένων.

Ήδη, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει άμεση διασταυρωτική πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία του εργαζόμενου πληθυσμού της χώρας, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η εφαρμογή των παραπάνω αποφάσεων ξεκινά τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, ενώ οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και συστηματικοί.

Ειδικότερα για τον ιδιωτικό τομέα:

  • Όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς τηλεργασίας ή σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων εργασίας, δεν δύνανται να λαμβάνουν βεβαιώσεις μετακίνησης από τον εργοδότη τους (είτε από το ΕΡΓΑΝΗ είτε από το forma.gov.gr)
  • Όσοι είναι αυτοπασχολούμενοι, επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες, μαζί με τη βεβαίωση «τύπου Α’» που εκδίδεται από το forma.gov.gr θα πρέπει να φέρουν και εκτύπωση από το Taxisnet των φορολογικών στοιχείων φυσικού προσώπου και επιχειρηματικής δραστηριότητας
  • Οι έλεγχοι της τήρησης των μέτρων στους χώρους εργασίας θα πραγματοποιούνται στη βάση της προδήλωσης που γίνεται στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για τους ευρισκόμενους σε τηλεργασία, σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων ή εμπίπτουν στην κατηγορία του αναγκαίου προσωπικού.

Σημειώνεται ότι, οι δηλώσεις μέσω του «ΕΡΓΑΝΗ» θα αφορούν μόνο το ωράριο που έχει δηλωθεί και οι άδειες μετακίνησης που βρίσκονται σε ισχύ για τους ευρισκόμενους σε τηλεργασία και σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων παύουν να ισχύουν.

Για τον δημόσιο τομέα:

  • Οι έλεγχοι θα γίνονται με βάση το πλάνο εργασιών που οφείλουν να διαθέτουν οι δημόσιες υπηρεσίες και από το οποίο θα αποδεικνύεται ότι λειτουργούν μόνο με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και θα αναφέρεται και στους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας και εκ περιτροπής εργασία.
  • Οι βεβαιώσεις κίνησης θα πρέπει να φέρουν τη στρογγυλή σφραγίδα της υπηρεσίας, με τη φροντίδα των οικείων διευθύνσεων προσωπικού, ενώ θα διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι για την ορθή εφαρμογή των διατάξεων του υπαλληλικού κώδικα.
Θέμα:
Lockdown (1652)
Tags:
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, COVID-19, κορονοϊός, Αττική, ολικό lockdown, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK