10:28 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ ισχυρίζονται σε ανακοίνωσή τους ότι το γραπτό σημείωμα του Σαββατοκύριακου αποτελεί πραγματικό γεγονός.

Ως πραγματικό γεγονός χαρακτηρίζουν σε ανακοίνωσή τους εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ το γραπτό σημείωμα του Σαββατοκύριακου στο οποίο φέρεται να καλούνται δημοσιογράφοι να μην προβούν σε καμία αναφορά στο γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, θέμα το οποίο πυροδότησε σωρεία αντιδράσεων. 

Όπως αναφέρεται μάλιστα στην ανακοίνωση, «δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις για το πώς πρέπει να παιχτεί, υποβαθμιστεί ή και να αποσιωπηθεί μια είδηση».

«Συνήθως οι εντολές είναι προφορικές, το γραπτό σημείωμα του Σαββατοκύριακου όμως είναι πραγματικό γεγονός. Έμεινε για πάρα πολλές ώρες στο γραφείο των παραγωγών και είχαν τη δυνατότητα να το δουν πάρα πολλοί συνάδελφοι» αναφέρουν οι δημοσιογράφοι στην ανακοίνωση.

Παράλληλα σημειώνεται ότι δεν θα πρέπει να διακινούν «κάποιοι» τα περί «προβοκατόρικης ενέργειας ή ανοησίας, διότι είναι πάρα πολύ εύκολο να αποδειχθεί η πορεία της αλυσίδας των εντολών».

«Στο κεντρικό δελτίο των 9 τα πλάνα από το σπίτι του κ. Στεφανάδη [που είχαν προβληθεί για 3-4 λεπτά στο δελτίο των 15:00] αντικαταστάθηκαν από μία φωτογραφία. Το προηγούμενο βράδυ δεν υπήρχε ούτε φωτογραφία».

Στο πλαίσιο αυτό, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η είδηση υποβαθμίστηκε και «από το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών καναλιών» ωστόσο η ΕΡΤ «δεν ανήκει σε εφοπλιστές και εργολάβους για να συγκρίνεται με τα ιδιωτικά κανάλια αλλά στον ελληνικό λαό».

«Το αίτημα για θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία της δεν είναι μόνο των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση υπογράφεται από τον εκπρόσωπο δημοσιογράφων τηλεόρασης Νίκο Κορόβηλα και την εκπρόσωπο δημοσιογράφων ραδιοφώνου και πολυμέσων Κατερίνα Φρύσσα.

Tags:
Δημήτρης Λιγνάδης, Ικαρία, σημείωμα, δημοσιογράφοι, ΕΡΤ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK