07:08 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2876)
0 11
Βρείτε μας

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 75 έως 79 ετών. Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr και της άυλης συνταγογράφησης το ραντεβού.

Η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό σε άτομα ηλικίας 75 έως 79 ετών ανοίγει σήμερα, Παρασκευή. Στόχος για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι να ξεκινήσει ο εμβολιασμός στις 15 Φεβρουαρίου, όπως έχει δηλώσει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται ότι από την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου άνοιξε και η πλατφόρμα για τις ηλικίες 60 έως 64 ετών οι οποίοι θα λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca, του οποίου 45.000 δόσεις έχουν φτάσει στην Ελλάδα. Οι εμβολιασμοί των 60 έως 64 ετών θα αρχίσουν από τις 15/2.

Πώς κλείνεται ραντεβού για εμβόλιο στις ηλικίες 75 έως 79 ετών

Όσοι θέλουν να εμβολιαστούν, μπορούν να κλείσουν ραντεβού με τέσσερις τρόπους.

Οι τρόποι αυτοί είναι οι εξής:

  • Μετάβαση σε κάποιο φαρμακείo το οποίο θα τους βοηθήσει να κλείσουν το ραντεβού.
  • Μετάβαση σε κάποιο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), όπου και ένα τρίτο πρόσωπο μπορεί να το κάνει με μια υπεύθυνη δήλωση.
  • Μέσω άυλης συνταγογράφησης. Εάν οι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, λαμβάνουν αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού μέσω SMS στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034. 
  • Αλλά και μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr. Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα δίνει και τη δυνατότητα τροποποίησης ενός κανονισμένου ραντεβού, ενώ σε φαρμακεία και ΚΕΠ αρκεί μόνο ο ΑΜΚΑ και η ταυτότητα για το κλείσιμο του ραντεβού.

Μπαίνοντας στη διεύθυνση emvolio.gov.gr, όπου ελέγχεται η προτεραιοποίηση, αφού ο πολίτης βάλει τους κωδικούς TAXISnet και τον ΑΜΚΑ, μπορεί να επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο, ημέρα και ώρα, ενώ ακολούθως να επιβεβαιώσει τα ραντεβού.

Όταν έχει κλειστεί το ραντεβού, ο πολίτης θα λάβει έναν μοναδικό κωδικό-αριθμό και ένα QR Code, τον οποίο θα πρέπει να έχει μαζί του την ημέρα που θα κάνει ο πολίτης το εμβόλιο. Επίσης, μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2876)
Tags:
AstraZeneca, εμβόλιο, εμβόλια, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK