00:55 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1660)
0 02
Βρείτε μας

Τα κρούσματα που εμφανίστηκαν σε αρκετές περιφέρειες της χώρας όπως η Αχαΐα, το Ρέθυμνο και η Εύβοια είναι πιθανό να οδηγήσουν σε αυστηροποίηση των μέτρων.

Τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αποφευχθεί μια διασπορά του κορονοϊού μελετούν με προσοχή επιστήμονες και κυβέρνηση.

Μετά την επιβολή ολικού lockdown στην Αττική, δεν αποκλείεται να δούμε και άλλες περιοχές να υιοθετούν αυτό το μοντέλο περιορισμού της διασποράς. 

Υπενθυμίζεται πως η αυξημένη πίεση στο ΕΣΥ και οι μεταλλάξεις του κορονοϊού έφεραν στην Αττική ένα lockdown όπως αυτό τον περασμένο Μάρτιο.

Προς σκληρό lockdown Αχαΐα, Ρέθυμνο και Εύβοια

Μεγάλη ανησυχία έχει δημιουργήσει στους λοιμωξιολόγους η περιοχή της Αχαΐας, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει την Πέμπτη 94 κρούσματα. Είχε προηγηθεί η καταγραφή 112 κρουσμάτων την Τετάρτη.

Να σημειωθεί πως ο δήμος Πατρέων βρίσκεται ήδη σε ολικό lockdown από την περασμένη Παρασκευή φέρνοντας την αναστολή των περισσότερων δραστηριοτήτων στην πρωτεύουσα της περιφέρειας.

Ακόμη δύο περιοχές που έχουν φέρει «πονοκέφαλο» στους αρμόδιους φορείς είναι το Ρέθυμνο και η Εύβοια. Σημειώνεται πως χθες, Πέμπτη, στο Ρέθυμνο καταγράφηκαν 12 κρούσματα ενώ στην Εύβοια 35.

Οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να συνεδριάσουν σήμερα για τις συγκεκριμένες περιοχές και αν χρειαστεί θα εισηγηθούν να μπουν επίσης σε αυστηρό lockdown.

Προβληματισμός για την Θεσσαλονίκη

Στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθεί και η πορεία της Θεσσαλονίκης και ποιες αποφάσεις και μέτρα θα πρέπει να ληφθούν, αν ληφθούν. 

Αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν πως επιδημιολογικά η Θεσσαλονίκη δεν είναι τόσο επιβαρυμένη.

Αφενός υπάρχει η πρόταση να ληφθούν μέτρα πριν να είναι αργά και αφετέρου εκτιμάται πως η Θεσσαλονίκη μπορεί ακόμα να περιμένει πριν ληφθούν πιο σκληρά μέτρα.

Χθες, από τα 1.327 κρούσματα σε όλη τη χώρα, στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν τα 129.

Στο «κόκκινο» η Αττική 

Χθες η πρωτεύουσα κατέγραψε ξανά την πλειοψηφία των κρουσμάτων, πρώτη ημέρα της εφαρμογής του ολικού lockdown, επιβεβαιώνοντας έτσι τους λόγους που οδήγησαν σε αυτό.

Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 676 κρούσματα, με τα περισσότερα εξ αυτών στον Κεντρικό και τον Δυτικό Τομέα Αθηνών

Θέμα:
Lockdown (1660)
Tags:
πανδημία, lockdown, Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο, Εύβοια, Αχαΐα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK