23:35 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Για την αποτελεσματικότητα της διπλής μάσκας αλλά και την πορεία της πανδημίας γενικά στη χώρα μίλησε σήμερα ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ για το lockdown στην Αθήνα, ξεκαθάρισε πως δεν θα πρέπει να προεξοφλούμε ότι δεν θα δούμε αποτελέσματα έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Σημείωσε δε πως σε σχέση με το lockdown του Νοεμβρίου η κατάσταση τώρα είναι καλύτερη από πλευράς ιικού φορτίου αλλά χειρότερη από πλευράς επιβάρυνσης του ΕΣΥ ενώ υπάρχει και το επιβαρυντικό στοιχείο των μεταλλάξεων.

Τι συζητείται για τη διπλή μάσκα στην επιτροπή

Όσον αφορά στη χρήση διπλής μάσκας ανέφερε ότι δεν έχει γίνει συζήτηση να γίνει υποχρεωτική.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως την επιτροπή την έχει απασχολήσει το γεγονός ότι ίσως δεν έχει γίνει κατανοητό πώς ακριβώς χρησιμοποιούμε τις μάσκες και ότι είναι τελείως ακατάλληλες όσες έχουν μόνο ένα στρώμα από απλό πανί.

Όπως είπε, υπάρχει προβληματισμός αν πλένονται επαρκώς οι υφασμάτινες μάσκες ή γίνεται πολλαπλή χρήση μασκών που δεν προορίζεται για κάτι τέτοιο.

«Αν είναι χειρουργικού τύπου πρέπει να αλλαχθεί, αν είναι υφασμάτινη πρέπει να πλυθεί και να σιδερωθεί» σημείωσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι δύο μάσκες παρέχουν ασφαλώς μεγαλύτερη προστασία από μια υφασμάτινη και πως γενικά μεγαλύτερη προστασία παρέχει η χειρουργική μάσκα και ακόμα μεγαλύτερη η FFP2, ενώ υπάρχει και μια ακόμη πιο ενισχυμένη για νοσοκομειακή χρήση.

Έκανε δε σαφές πως δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μάσκες με βαλβίδες εκπνοής.

Όσον αφορά τέλος, το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 06:00 το απόγευμα και τις καθημερινές, επισήμανε ότι δεν έχει γίνει ευρεία τέτοια συζήτηση στην επιτροπή και εξέφρασε την άποψη ότι μάλλον ζημιά θα έκανε παρά θα ωφελούσε μια τέτοια απόφαση καθώς ο συνωστισμός που θα παρατηρηθεί τις ώρες που θα επιτρέπεται η κυκλοφορία, θα είναι πάρα πολύ έντονος.

Tags:
μάσκες, μάσκα, επιτροπή, lockdown, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK