11:08 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η Ζέτα Δούκα είχε καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να πάρουν θέση για τις καταγγελίες που αφορούν τον χώρο του θεάτρου.

Σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ηθοποιό Ζέτα Δούκα και εξέφρασε τη συμπαράσταση της κυβέρνησης και τη στήριξη στα θύματα βίας στον χώρο του Πολιτισμού, όπως έκανε γνωστό η ίδια. 

Είχε προηγηθεί έκκληση της Ζέτας Δούκα να πάρουν θέσει ως προς τις καταγγελίες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανοιχτή επιστολή που ανάρτησα προς τον ίδιο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ήρθε σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου μέσω της συμβούλου του κ. Κύρας Κάπη. Μου μεταφέρθηκε η πλήρης στήριξη του πρωθυπουργού στον αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή βίας, καθώς και το γεγονός πως έχει ήδη δοθεί εντολή στο υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα στον κύριο Γιατρομανωλάκη, να προβεί στη θέσπιση κώδικα δεοντολογίας που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού» αναφέρει.
Ζέτα Δούκα για επικοινωνία με σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη
© Φωτογραφία : Inastagram/ZetaDouka
Ζέτα Δούκα για επικοινωνία με σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Συνεχίζει τονίζοντας ότι ζήτησε να υπάρξει άμεση ευαισθητοποίηση και δυναμική παρέμβαση σύσσωμης της Πολιτείας και των εισαγγελικών Αρχών, προκειμένου να τύχουν πλήρους διερεύνησης τα καταγγελλόμενα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρους ανηλίκων ή νεαρών ατόμων, ακόμη κι αν αυτά έχουν τυπικώς παραγραφεί εξαιτίας του υπάρχοντος νομοθετικού μας πλαισίου, το οποίο χρήζει εκσυγχρονισμού σε αυτό το πεδίο. 

«Είναι σημαντικό να αισθανθούν τα θύματα τέτοιων ειδεχθών πράξεων, τα οποία ακόμη φοβούνται να βγουν να μιλήσουν, ότι η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη είναι στο πλευρό τους και τα στηρίζει. Η κα Κάπη με διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει το σύνολο της συνομιλίας μας στον πρωθυπουργό» έγραψε στην ανάρτησή της η Ζέτα Δούκα.
Tags:
θέατρο, τέχνη, καταγγελίες, Instagram story, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ζέτα Δούκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK