07:39 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Για την πορεία της πανδημίας σε Αττική και Θεσσαλονίκη μίλησε σήμερα Παρασκευή ο καθηγητής Χημικών-Μηχανικών του ΑΠΘ  Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Η εικόνα στη Θεσσαλονίκη δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί και όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει σταθερή και την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τον καθηγητή Χημικών-Μηχανικών του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη που μίλησε στην ΕΡΤ.

Αναμένεται, ωστόσο, όπως είπε, μια αύξηση οπότε δημιουργείται ένα παράθυρο επτά ημερών για να δουν οι επιστήμονες αν χρειάζεται να λάβουν περαιτέρω μέτρα και το μόνο ζήτημα είναι αν θα ληφθούν σήμερα (12/2) ή την επόμενη εβδομάδα και τάχθηκε υπέρ της λήψεως των μέτρων σήμερα.

Παράλληλα, δεν μίλησε αναγκαστικά για lockdown, αλλά για αύξηση της τηλεργασίας κατά 70% από 50% που είναι σήμερα και τήρηση του μέτρου.

Σημείωσε ακόμα πως οι συνθήκες τώρα στη διασπορά δεν είναι υψηλής πίεσης και αν δρούσαμε άμεσα, θα ήταν πολύ αποδοτικό.

Όσον αφορά την Αττική εκτίμησε ότι θα χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα κι ότι το αυστηρό lockdown δεν θα χρειαστεί να επαναληφθεί.

Χαρακτήρισε το σενάριο της «βεντάλιας» αποδοτικό και πρότεινε να εντατικοποιηθεί και η τηλεργασία.

Μιλώντας για τον εμβολιασμό, στη χώρα μας και πανευρωπαϊκά, υπογράμμισε πως είναι σημαντικό τέλος Ιουνίου να είναι χαμηλά η διασπορά στην κοινότητα σε όλη την Ελλάδα ώστε να έχουμε χώρο να ανοίξουμε τον τουρισμό.

Ως εκ τούτου έκανε σαφές πως τον Μάρτιο πρέπει σε καλή επιδημιολογική κατάσταση.

Tags:
Αττική, πανδημία, lockdown, Θεσσαλονίκη, καραντίνα, Δημοσθένης Σαρηγιάννης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK