12:14 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

«Δεν ξέρω αν αυτή η συνέντευξη πρέπει να ξαναπαίξει κι αντί να βλέπουμε τον κύριο Μοθωναίο, θα πρέπει να βλέπουμε μια φωτογραφία του όταν ήταν έξι ετών. Για να μπορέσουν να καταλάβουν κι αυτοί που λένε το "κάτσε φρόνιμα" και "ποια είναι η κυρία"» τόνισε ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Για το «τσουνάμι» καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης στον καλλιτεχνικό χώρο μίλησε ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος του επιτυχημένου «Έτερος Εγώ», φιλοξενήθηκε στο «Πρωινό» του ANT1, όπου τοποθετήθηκε σχετικά με τις τελευταίες αποκαλύψεις από ανθρώπους του θεάτρου και της τηλεόρασης, «αναγκάζοντας» το πλατό να τον χειροκροτήσει για την τοποθέτησή του.

Παράλληλα, δεν δίστασε να απαντήσει στον Σταμάτη Φασουλή, για το περιβόητο «καθίστε φρόνιμα», αλλά και στην Χρυσούλα Διαβάτη που δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τη Ζέτα Δούκα, ενώ σχολίασε και την ανατριχιαστική εξομολόγηση του ηθοποιού Δημήτρη Μοθωναίου, ο οποίος αποκάλυψε ότι κακοποιούνταν από τα έξι του χρόνια.

«Είμαι της λογικής ότι αλλάζει η κοινωνία και δικαίως πρέπει να αλλάξει. Δεν ήθελα να σταθώ σε ονόματα και καταστάσεις. Δεν θα έπρεπε να βγαίνω να μιλάω, αλλά ο λόγος που το κάνω είναι για να προστατέψω τις φωνές όλων αυτών που βρίσκουν το θάρρος να το κάνουν απέναντι σε φωνές παλαιότερων που δεν αρθρώνουν τον λόγο που πρέπει στην παρούσα κατάσταση» τόνισε αρχικά ο Σωτήρης Τσαφούλιας.

Στη συνέχεια, αφού έκανε λόγο για μια απίστευτη ηρεμία και αγάπη από την πλευρά των θυμάτων, που δεν έχουν βγει εκτός ορίων, κάλεσε να «σταθούμε με ηρεμία απέναντι και στους θύτες», γιατί και αυτοί «έχουν παράπλευρες απώλειες».

«Μην ξεχνάμε ότι στα θύματα πρέπει να υπολογίζουμε τα παιδιά και τις γυναίκες αυτών των ανθρώπων που έκαναν αυτές τις κακότροπες πράξεις. Δεν είναι η ώρα να ασχοληθούμε με αυτούς. Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τους πληγωμένους» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως αναφέρθηκε στη συγκλονιστική συνέντευξη του Δημήτρη Μοθωναίου, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να συνέλθει από όταν την είδε.

«Δεν ξέρω αν αυτή η συνέντευξη πρέπει να ξαναπαίξει κι αντί να βλέπουμε τον κύριο Μοθωναίο, θα πρέπει να βλέπουμε μια φωτογραφία του όταν ήταν έξι ετών. Για να μπορέσουν να καταλάβουν κι αυτοί που δεν καταλαβαίνουν και λένε το "κάτσε φρόνιμα", "ποια είναι η κυρία", "στηρίζω μεν τα θύματα, αλλά…"» ανέφερε.

Όσον αφορά στις φρικιαστικές καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, αναγκάζοντας τους συντελεστές της εκπομπής να τον χειροκροτήσουν.

«Το να αυτοϊκανοποιείσαι μπροστά σε μία έντρομη γυναίκα που με κλάματα στα μάτια προσπαθεί να βγει από πόρτες που έχεις κλειδώσει κι εσύ σε αυτό το θέαμα όχι μόνο να διατηρείς τις αισθήσεις σου, αλλά να φτάνεις και σε κορύφωση, αυτό πώς ονομάζεται; Όταν βλέπεις ένα παιδί έξι ετών και γυρνάμε και λέμε ότι παραγράφηκε το αδίκημα αλλά δεν έχει παραγραφεί το δικαίωμα του δράστη να μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση, το τραύμα στην ψυχή του Μοθωναίου στα πόσα χρόνια παραγράφεται;» ανέφερε.

Καταλήγοντας, υποστήριξε πως το «κάτσε φρόνιμα» πρέπει να πάει σε όσους αδυνατούν να διαχωρίσουν το φλερτ από την παρενόχληση, αλλά και σε αυτούς που απέναντι σε βιασμένες ψυχές και κορμιά αναζητούν ευκαιρίες να ξεθάψουν την καριέρα τους ή να συνεργαστούν με ανθρώπους που δεν συνεργάστηκαν, όπως και σε αυτόν που δεν μπορεί να παραδεχτεί το λάθος του και να ζητήσει μια συγγνώμη.

«Άκουσα σε εσάς ότι ένας άνθρωπος θα αποταθεί σε κλινική απεξάρτησης για το σεξ. Εδώ κολλάει το «γιατί τώρα;», γιατί δεν αποτάθηκε σε αυτήν τη κλινική όταν ένιωσε την πρώτη ορμή; Μετά τον πρώτο βιασμό, μετά τον δεύτερο, γιατί τώρα; Γιατί αυτή τη στιγμή αυτό που κάνετε, δεν είναι τηλεδίκη, δεν είναι ανθρωποφαγία. Ο σκηνοθέτης που τραυματίζει τον ηθοποιό του ψυχικά και σωματικά, δεν είναι σκηνοθέτης, είναι οπερατέρ» κατέληξε.
Tags:
Δημήτρης Μοθωναίος, ηθοποιός, σκηνοθέτης, Έτερος Εγώ, Σωτήρης Τσαφούλιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK