02:30 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2844)
0 11
Βρείτε μας

Το ισραηλινό φάρμακο έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς και εμφανίζει θετικά αποτελέσματα σε άτομα που νοσούν με μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα COVID-19.

Ο καθηγητής Σωτηρής Τσιόδρας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ, για το πειραματικό φάρμακο «EXO-C24» το οποίο έχει πολύ θετικά αποτελέσματα σε άτομα που νοσούν μέτρια έως σοβαρά από την COVID-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Ισραηλινός καθηγητής ο οποίος παρασκεύασε το φάρμακο, συμφώνησαν σε συνεργασία των δύο χωρών στη διεξαγωγή κλινικής έρευνας. Η κλινική έρευνα θα αρχίσει άμεσα και σε νοσοκομείο της χώρας μας. 

Το πειραματικό φάρμακο «EXO-C24» φαίνεται να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα σε άτομα που νοσούν μέτρια έως σοβαρά από την COVID-19. Πρόκειται για εισπνεόμενο σκεύασμα, το οποίο έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς στο Ισραήλ, ενώ η νέα θεραπεία αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ με βάση την ουσία EXO-CD24.

Οι επαφές των δύο χωρών για το φάρμακο ξεκίνησαν μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το νοσοκομείο του Ισραήλ κάνει λόγο για «τεράστια ανακάλυψη» και ότι η ουσία EXO-CD24 του καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ θεράπευσε τους 29 από τους 30 ασθενείς, στους οποίους χορηγήθηκε, εντός 3-5 ημερών.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2844)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, δοκιμές, φάρμακο, Ισραήλ, Σωτήρης Τσιόδρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK