00:58 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2885)
0 03
Βρείτε μας

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στο αυστηρό lockdown στην Αττική και γιατί δεν υπήρξε αντίστοιχη εισήγηση για τη Θεσσαλονίκη.

Σταθεροποίηση και μετά πτώση αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα στα νέα κρούσματα στην Αττική σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλους της Επιτροπής Αθανάσιο Εξαδάκτυλο

Ο καθηγητής Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στη διάρκεια του lockdown στην Αττική και ξεκαθάρισε ότι «αναμένουμε την πρώτη εβδομάδα να έχουμε αύξηση. Από τη δεύτερη αναμένουμε σταθεροποίηση για να ακολουθήσει η πτώση. Δεν θέλω να προκαταλαμβάνω από τώρα την κατάσταση. Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι γιατί η απόφαση ήταν έγκαιρη».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 18:00 στην Αττική όλη την εβδομάδα τόνισε, μιλώντας στο MEGA, ότι δεν τέθηκε τέτοιο θέμα. 

Για τη Θεσσαλονίκη ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε πως «τα χαρακτηριστικά που έχει κάθε πόλη αναλύθηκαν λεπτομερώς και καταλήξαμε να μην εισηγηθούμε lockdown».

«Δεν είναι σταθερός αυξημένος μέσος όρος στη Θεσσαλονίκη. Άλλοτε έχουμε περισσότερο, κι άλλοτε λιγότερο ιικό φορτίο. Κι ο μέσος όρος μας επιτρέπει να περιμένουμε για λίγο, με την ελπίδα να βελτιωθεί» εξήγησε.

Αναφορικά στο Ρέθυμνο σημείωσε ότι «έχει κάποια αυξημένα στοιχεία, αλλά στο επίπεδο που έχουμε πει, έχει βέβαια πρόβλημα όλος ο νομός».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2885)
Tags:
Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, κρούσματα, Θεσσαλονίκη, Αττική, ολικό lockdown, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK