05:44 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2876)
0 03
Βρείτε μας

Για την επιδημιολογική εξέλιξη της χώρας μας μίλησε η καθηγήτρια και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ενδοοικογενειακή μετάδοση του κορονοϊού.

Ο ιός εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία που το δίνουμε με μια μικρή απροσεξία εκτιμά η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας καθώς και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό Βάνα Παπαευαγγέλου, σημειώνοντας τον κίνδυνο της ενδοοικογενειακής μετάδοσης.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε ότι με την έναρξη του νέου lockdown ο ιός έχει τώρα την ευκαιρία να μεταδοθεί εντός του σπιτιού.

«Προστατέψτε τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κολλάμε από συγγενείς και φίλους, προσέξτε ποιους βάζετε στο σπίτι σας» είπε η κα Παπαευαγγέλου.

Παράλληλα η καθηγήτρια έκανε λόγο για μια «σταθερή επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας» με 1.147 κρούσματα ανά ημέρα την τελευταία βδομάδα. Στο σύνολο της επικράτειας το 51% των κλινών ΜΕΘ για τον κορονοϊό έχει καλυφθεί ενώ στην Αττική το ποσοστό αυτό φτάνει το 81%.

«Στην Αττική γενικά έχουμε ήπια αύξηση του φορτίου με εξαίρεση να αποτελεί ο δυτικός τομέας Αθηνών και ο Πειραιάς όπου η αύξηση συνεχίζεται» εξήγησε η ειδικός.

Σχετικά με την προστασία από τον ιό η καθηγήτρια εξήγησε ότι η χρήση διπλής μάσκας σύμφωνα με μελέτη προσφέρει περισσότερη κάλυψη. Ωστόσο, όπως είπε, οι οδηγίες προς το παρόν δεν έχουν αλλάξει στη χώρα μας. 

Για τα μέτρα τύπου «ακορντεόν» η κα Παπαευαγγέλου εκτίμησε ότι εξαρτάται από τη συμπεριφορά μας το πόσο γρήγορα θα ανακάμψουμε υπογραμμίζοντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων και ότι «δεν μπορούμε να κουραστούμε πριν κουραστεί ο ιός».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2876)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK