08:28 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Έτοιμος να απαντήσει «σκληρά» δηλώνει ο Παύλος Χαϊκάλης σε όσους χρησιμοποιούν «ψεύδη για να πλήξουν την προσωπικότητά μου και την πολυετή πορεία μου στο δημόσιο βίο».

Ανακοίνωση - απάντηση για όσα ακούγονται σε βάρος του το τελευταίο διάστημα, εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής, ο ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης.

Πιο συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός, που φέρεται να είναι ένα από τα πρόσωπα που έχουν καταγγελθεί για παρενόχληση, μέσω του συνηγόρου του Μανώλη Τρούλη αναφέρεται σε περιεχόμενό «εντελώς διαστρεβλωμένο» που «απέχει από την πραγματικότητα».

«Σε κάθε περίπτωση τέτοιου τύπου μαρτυρίες, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, υπονομεύουν τη δυναμική που δημιουργείται στο χώρο του θεάτρου και την κοινωνία για κάθαρση μέσω αποκάλυψης πράξεων βίας και κακοποίησης που, ούτως ή άλλως, με βρίσκουν απέναντι» τονίζει χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Χαϊκάλης διά του συνηγόρου του Μανώλη Τρούλη (Δικηγορική Εταιρεία Τρούλης και Συνεργάτες) έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε συνέχεια των αναφορών στο πρόσωπό μου που το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι το περιεχόμενό τους παρουσιάζεται εντελώς διαστρεβλωμένο και απέχει από την πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση τέτοιου τύπου μαρτυρίες, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, υπονομεύουν τη δυναμική που δημιουργείται στο χώρο του θεάτρου και την κοινωνία για κάθαρση μέσω αποκάλυψης πράξεων βίας και κακοποίησης που, ούτως ή άλλως, με βρίσκουν απέναντι. Τέλος, σέβομαι όποιον ή όποια επιθυμεί να προβεί σε καταγγελίες παραβλέποντας τις διαδικασίες που έχει θεσπίσει η Πολιτεία, όμως θα απαντήσω σκληρά σε όσους χρησιμοποιούν ψεύδη για να πλήξουν την προσωπικότητά μου και την πολυετή πορεία μου στο δημόσιο βίο. Έχω ήδη αιτηθεί αντίγραφο των αναφορών από το ΣΕΗ προκειμένου να πληροφορηθώ το ακριβές περιεχόμενο και να απαντήσω με στοιχεία στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο».

Οι καταγγελίες σε βάρος του Παύλου Χαϊκάλη

Μετά την Ηλιάνα Αραβή, μία ακόμη –πιο σοβαρή– καταγγελία εναντίον του Παύλου Χαϊκάλη για σεξουαλική παρενόχληση κατατέθηκε στο ΣΕΗ.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την εκπομπή του OΡΕΝ «Ευτυχείτε», ο γνωστός κωμικός ηθοποιός φέρεται να κατηγορείται για απόπειρα βιασμού.

«Κατατέθηκε η καταγγελία. Πηγή από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών μας αναφέρει ότι είναι πιο σοβαρή από την καταγγελία της Ηλιάνας Αραβή» ανέφερε χαρακτηριστικά δημοσιογράφος της εκπομπής.

Από την πλευρά του, μιλώντας εκτός «αέρα», ο Παύλος Χαϊκάλης υποστήριξε ότι περιμένει να πάρει στα χέρια του τις καταγγελίες από το Σωματείο των Ηθοποιών και ακολούθως θα αποφασίσει ποια θα είναι η υπερασπιστική του γραμμή.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα πάντα με την εκπομπή, ο κωμικός ηθοποιός δεν είναι μέλος του Σωματείου και γι’ αυτόν τον λόγο καθυστερούν να φθάσουν στα χέρια του οι δύο, επίσημες πια, καταγγελίες.

Όπως ειπώθηκε, δε, η καταγγέλλουσα φέρεται να είναι η γυναίκα που είχε εξομολογηθεί, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια γνωστού ηθοποιού, με τον οποίο διατηρούσε φιλική σχέση, πριν από 31 χρόνια, όταν τον είχε επισκεφθεί σπίτι του προκειμένου να μιλήσουν για μια νέα ταινία.

Τότε δέχθηκε σεξουαλική επίθεση, ωστόσο γλίτωσε αφού λιποθύμησε καθώς χτύπησε με το χέρι του την πρόσφατη τομή που είχε από επέμβαση στο μαστό.

«Ήμουν πάρα πολύ τυχερή όμως με τη χάρη του Θεού, γιατί επάνω στην πάλη με χτύπησε με τον αγκώνα του επάνω στη τομή και εγώ λιποθύμησα και αυτός τρόμαξε, τρομοκρατήθηκε. Συνειδητοποίησε προφανώς ότι είμαι εκτός και έφερε νερό. Μου έβρεξε το μέτωπο και έφερε νερό να πιώ. Δεν ξέρω πώς σηκώθηκα και έφυγα. Δεν ξέρω πώς μπήκα στο ταξί. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι ο δικός μου άνθρωπος με βρήκε στις σκάλες λιπόθυμη» περιέγραψε.
Tags:
θέατρο, ηθοποιοί, ηθοποιός, σεξουαλική παρενόχληση, καταγγελίες, καταγγελία, Παύλος Χαϊκάλης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK