22:50 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1528)
0 12
Βρείτε μας

Για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μίλησε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ζητώντας να κινηθεί η εμβολιαστική καμπάνια όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Η διάρκεια του lockdown θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά της πανδημίας το επόμενο 15ήμερο, σημείωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας του πανεπιστημίου δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως η απόδοση των μέτρων θα φανεί σε αυτό το διάστημα. 

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Βατόπουλος αναφέρθηκε και στις μεταλλάξεις του κορονοϊού, αναφέροντας ως δεν φαίνεται να δημιουργούν πρόβλημα ούτε στον εμβολιασμό ούτε στη σοβαρότητα της νόσου.

Αλλά, τόνισε πως ανησυχία δημιουργεί η ικανότητα του ιού να μεταλλάσσεται καθώς « μπορεί να υπάρξουν μεταλλάξεις πιο ισχυρές και πιο ανθεκτικές στο εμβόλιο».

Ζήτησε, λοιπόν, να προχωρήσει το πρόγραμμα εμβολιασμών όσο το δυνατόν ταχύτερα για να φτάσουμε στην ανοσία του πληθυσμού.

Η υπόθεση της νοσηλεύτριας στην Κέρκυρα

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο καθηγητής φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην παράλυση της νοσηλεύτριας στην Κέρκυρα μετά τον εμβολιασμό της.

Όπως είπε, πρόκειται για ένα σύνδρομο νευρολογικής υφής που υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί σε κάποια φάση της ζωής του ανθρώπου.

Τόνισε, δε, πως διερευνάται αν πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου αν και δεν υπάρχει κάποια τέτοια ένδειξη.

Θέμα:
Lockdown (1528)
Tags:
κορονοϊός, μετάλλαξη κορονοϊού, μετάλλαξη, πανδημία, lockdown, Αλκιβιάδης Βατόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK