21:10 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Θέση για τα όσα αποκαλύπτονται στον χώρο του θεάτρου σχετικά με υποθέσεις λεκτικής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης, πήρε ο Πάνος Κοκκινόπουλος το Σάββατο (13/02).

Αιχμηρή ήταν η θέση που εξέφρασε δημοσίως ο σκηνοθέτης, Πάνος Κοκκινόπουλος, μέσω Instagram, σχετικά με τις τοποθετήσεις πολλών ηθοποιών για τις υποθέσεις λεκτικής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τις τελευταίες ημέρες, στον χώρο του θεάτρου και τονίζουν πως «εμένα δεν μου συνέβη». 

Χαρακτηριστικά, ο Κοκκινόπουλος έγραψε, το Σάββατο (13/02), στην ανάρτησή του:

«Φτάνει πια με τους "εμένα δεν μου συνέβη". Κανείς δεν ενδιαφέρεται για εσάς. Δεν δίνουμε δεκάρα γι' αυτό που δεν σας συνέβη. Μας ενδιαφέρει μονάχα αυτό που συνέβη σε κάποιους άλλους. Δεν είστε μωρά. Ο κόσμος δεν γυρνάει γύρω σας. Βγείτε επιτέλους από το στοματικό στάδιο και περάστε στο οιδιπόδειο. Έχετε ακούσει την ενσυναίσθηση; Όταν μπορέσεις να δεις, να καταλάβεις και να αισθανθείς το βλέμμα του άλλου, ίσως μπορέσεις να αισθανθείς καλύτερα τη ζωή και ίσως, λέω ίσως, κάποια στιγμή να αισθανθείς και αυτό που κάποιοι λένε τέχνη».
Tags:
θέατρο, σκηνοθέτης, σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική επίθεση, σεξουαλική βία, Πάνος Κοκκινόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK