10:18 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1601)
0 03
Βρείτε μας

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο εκτιμά ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να υπάρξει μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Νίκος Θωμαΐδης, εκτιμά πως το ολικό lockdown στην Αττική θα επεκταθεί για ακόμη 15 ημέρες, μετά την 28η Φεβρουάριου όταν και έχει ανακοινωθεί το τέλος των αυστηρών περιορισμών. 

Μιλώντας στο Mega σημείωσε πως κατά αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί ο στόχος της σημαντικής μείωσης των κρουσμάτων στο λεκανοπέδιο.  

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή την εβδομάδα κατεγράφη μείωση στο ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, αλλά αυτή ήταν μικρή.

«Η εβδομάδα έκλεισε με 9% μείωση, μη σημαντική στατιστική. Υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο, είναι επιβαρυμένη η Αττική, υπάρχει μεγάλη διασπορά» τόνισε και εκτίμησε πως θα υπάρξει η μείωση καθώς αραίωσε η κινητικότητα.

Επέκταση του lockdown στην Αττική

Όπως εξήγησε, η μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής αναμένεται μια εβδομάδα μετά την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων. 

«Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος» για να μειωθούν τα κρούσματα, ξεκαθάρισε, όμως, και έκανε λόγο για ανάγκη για «άλλες 15 μέρες lockdown από την 28η Φεβρουαρίου» στην Αττική.

Η εικόνα συνεχίζει να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους ειδικούς καθώς και χθες, Σάββατο επιβεβαιώθηκαν σχεδόν 600 νέα κρούσματα.

Από τα 1.222 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 583 εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής.

Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, ενημέρωσε – μέσω ΣΚΑΪ – πως ο δείκτης μεταδοτικότητας RΤ στην Αττική είναι γύρω στο 1,1 και λίγο παραπάνω.

Είναι ο πιο σκληρός δείκτης, εξήγησε, καθώς κάθε πέντε μέρες αυξάνονται κατά 10% οι νοσηλείες.

«Αυτό περιμένουμε λίγο να πέσει με τα μέτρα που πήραμε. Προς το παρόν βλέπουμε την εικόνα με τα προηγούμενα μέτρα του προηγούμενου Σαββάτου. Τώρα, επειδή ξεκίνησαν τα επόμενα μέτρα την Πέμπτη, περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα σιγά – σιγά, τουλάχιστον σταθεροποίηση και κατόπιν να πέσει αυτό.

«Για τουλάχιστον δύο εβδομάδες θα αυξηθεί κι άλλο η πίεση στις ΜΕΘ, την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε αύξηση και μετά θα δούμε αν θα επιπεδωθεί πρώτα και μετά θα πέσει».

Να υπενθυμιστεί πως τα 583 νέα κρούσματα στην Αττική, κατανεμήθηκαν ως εξής:

  • 178 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
  • 83 κρούσματα στην Π.Ε Πειραιώς
  • 78 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
  • 74 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

Και:

71 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

53 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

24 κρούσματα στην Π.Ε Δυτικής Αττικής

22 κρούσματα στην Π.Ε Νήσων

Θέμα:
Lockdown (1601)
Tags:
Νίκος Θωμαΐδης, κρούσματα, μέτρα προστασίας, Μέτρα, Αττική, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK