05:27 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η κακοκαιρία «Μήδεια» πολιορκεί πλέον την Αττική προκαλώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο, καθώς σε πολλές περιπτώσεις η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι επιτακτική, ενώ σε άλλα σημεία έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία.

Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, σε πολλές περιοχές της χώρας, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μήδεια», η οποία συνεχίζει την επέλαση της στη χώρα, κατεβαίνοντας προς τα νότια.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα της νέας εθνικής Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.

Επίσης, έχει διακοπεί, λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της Μονής Κλειστών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Δερβενοχώρια, καθώς και στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο, όπως και στη λεωφόρο Διονύσου από το 414 ΣΝΕΝ μέχρι τη θέση Άγ. Πέτρος, στην Πεντέλη και στα δύο ρεύματα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης, Νίκο Χαρδαλιά, αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών από τη Λάρισα μέχρι την Αθήνα.

Είπησς η κίνηση στη εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας από το ύψος των Αφιδνών προς τη Λαμία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, όπως και στην παλαιά εθνική οδό Αθήνας - Θήβας από τον κόμβο των Βιλίων μέχρι τα Βίλια.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. από την χιονόπτωση ή τον παγετό διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει στα εξής σημεία στην Αττική:

  • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ, ρεύμα κυκλοφορίας προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”.(από ώρα 08:58).
  • Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος Μονής Κλειστών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια. (από ώρα 10:30).
  • Για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,600) μέχρι το ύψος ΗΜ.Κ. Σχηματαρίου-όρια Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (χ/θ 58, 520) ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία. (από ώρα 16:00).

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί και πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Tags:
καιρός, αντιολισθητικές αλυσίδες, αλυσίδες, κλειστοί δρόμοι, δρόμοι, κακοκαιρία Μήδεια, Μήδεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK