17:18 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας τη Δευτέρα (15/02) λόγω... Μήδειας.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα (15/02) όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής στην Αττική, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας.

Η απόφαση πάρθηκε για προληπτικούς λόγους, ενώ αφορά όλες τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, προκειμένου να προασπιστεί η ασφάλεια των παιδιών, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και του ισχυρού παγετού που αναμένεται να πλήξουν το Λεκανοπέδιο.

Κρίθηκε ότι οι «άγριες» διαθέσεις της «Μήδειας», θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα, τόσο στην ομαλή λειτουργία των σχολείων, όσο και στη μετακίνηση των μαθητών, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις μένουν σε άλλον δήμο.

Η κατάσταση αναμένεται να επαναξιολογηθεί, ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, το πρωί της Δευτέρας όταν και θα αποφασιστεί εάν απαιτείται να παραταθεί το κλείσιμο των Ειδικών Σχολείων.

Την ίδια ώρα, η Περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες, ιδιαίτερα στις περιοχές που υπάρχει παγετός, να μετακινούνται με ιδιαίτερη προσοχή, ακολουθώντας τις οδηγίες και τις συστάσεις των τοπικών αρχών.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης τόνισε χαρακτηριστικά:

«Προχωρήσαμε στη συγκεκριμένη απόφαση καθώς η ασφάλεια των μαθητών που φοιτούν στα Ειδικά Σχολεία, είναι η απόλυτη και μόνη προτεραιότητά μας. Στην Αττική αναμένονται τα επόμενα 24ωρα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα, γεγονός που καθιστά τον κίνδυνο να προκληθούν ατυχήματα πολύ μεγάλο. Αυτό δεν θα το διακινδυνεύσουμε σε καμία περίπτωση. Θα παρακολουθούμε και θα αξιολογούμε συνεχώς την εξέλιξη των καιρικών δεδομένων, με στόχο να παρέμβουμε όπου και αν απαιτείται, για την καλύτερη προστασία των πολιτών».

Κλειστά σχολεία σε όλη τη χώρα

Από εκεί και πέρα κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα (15/2), τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και στις περιφερειακές ενότητες Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, όπως επίσης και σε Βέροια, Βόλο, Γιάννενα, Άρτα, Πήλιο, Λήμνο, Λαμία, Ηλεία, Λάρισα, Αμφιλοχία, Λέσβο, Χίο και Κέρκυρα.

Τα σχολεία σε αυτές τις περιοχές, όπως προβλέπεται από το υπουργείο Παιδείας θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης. 

Tags:
κλειστά σχολεία, καιρός, κακοκαιρία Μήδεια, Μήδεια, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK