09:43 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι προσπάθειες για την αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί από τη σφοδρή κακοκαιρία θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Προβλήματα, εκτός από το οδικό δίκτυο της χώρας, και στην ηλεκτροδότηση έχει προκαλέσει η «Μήδεια», η οποία συνεχίζει την επέλασή της προς τα νότια.

Και ενώ είχε αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στη Σκιάθο, η οποία βρισκόταν στο σκοτάδι από τις 15:00 το μεσημέρι, εξαιτίας ζημιάς που προκάλεσε η πτώση δέντρων από την κακοκαιρία σε δύο από τις τρεις γραμμές Μέσης Τάσης που τροφοδοτούν τις Σποράδες στο χερσαίο τμήμα του Δικτύου, στην περιοχή του Πηλίου, σημειώθηκε νέα διακοπή, όπως επίσης και σε Σκόπελο και Αλόννησο.

Η κακοκαιρία προκάλεσε εκ νέου πτώση δέντρων και στις τρεις γραμμές Μέσης Τάσης που τροφοδοτούν τις Σποράδες, ενώ οι ζημιές εντοπίζονται σε εξαιρετικά δύσβατα σημεία.

Επίσης, διακοπές ρεύματος έχουν παρατηρηθεί στην Κεντρική Ελλάδα, στην Ήπειρο, στην Πελοπόννησο, στην Καρδίτσα, στη Λαμία, στο Βόλο, στα Τρίκαλα, στη Θήβα, στην Άμφισσα, στα Ιωάννινα, στην Άρτα, καθώς και σε νησιά του Βόρειου Αιγαίου.

Ενδεικτικό του μεγέθους των προβλημάτων είναι πως σε ολόκληρη τη χώρα, έχουν κινητοποιηθεί για τα επιλυθούν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, περισσότερα από 600 συνεργεία τόσο του ΔΕΔΔΗΕ, όσο και συνεργαζόμενων εργολάβων με περίπου 1.500 εργαζομένους.

Από την πλευρά του, ο ΔΕΔΔΗΕ καθησυχάζει ότι θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς οι προσπάθειες για την αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο από τη σφοδρή κακοκαιρία καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι το έργο αποκατάστασης των βλαβών είναι εξαιρετικά δύσκολο σε αρκετές περιοχές, κυρίως σε ορεινές, εξαιτίας της αδυναμίας πρόσβασης στο οδικό δίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι για προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το σύστημα και να αποφευχθούν black outs είχε προειδοποιήσει ο ΑΔΜΗΕ, εκπονώντας έκτακτο σχέδιο.

Tags:
ΔΕΔΔΗΕ, καιρός, ΑΔΜΗΕ, διακοπή ρεύματος, κακοκαιρία Μήδεια, Μήδεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK