16:18 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 00
Βρείτε μας

Με το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Μήδεια» που κατευθύνεται προς τα νότια της χώρας και τα προβλήματα που δημιουργεί ξεκινά η εβδομάδα.

Με το βόρειο τμήμα της χώρας να έχει δεχθεί το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας «Μήδεια» και να ντύνεται στα λευκά, το δεύτερο κύμα όπως είχε προβλεφθεί κατευθύνθηκε προς τον νότο, με αποτέλεσμα να σημειώνονται χιονοπτώσεις στην Αττική

Χιόνια στο κέντρο

Ήδη σύμφωνα με αναφορές, στα βόρεια προάστια της Αττικής το χιόνι έχει στρώσει, ενώ παρατηρήθηκε χιονόπτωση σε περιοχές όπως στα Βίλια όπου απαγορεύεται η είσοδος προς το κέντρο της πόλης, στη Μεταμόρφωση, στο Χαλάνδρι, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας όπως το Κουκάκι και το Θησείο αλλά και σε νότια προάστια όπως ο Άλιμος.

Για τα καιρικά φαινόμενα και τις θερμοκρασίες στην Αθήνα, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Αθήνα: Χιόνια στο κέντρο έφερε η Μήδεια
© Sputnik
Αθήνα: Χιόνια στο κέντρο έφερε η Μήδεια
Χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας έφερε η Μήδεια
© Sputnik
Χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας έφερε η Μήδεια
 Μήδεια: Χιόνια στο κέντρο της Αθήνας
© Sputnik
Μήδεια: Χιόνια στο κέντρο της Αθήνας

Χάος στην Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, τα ξημερώματα κλιμάκιο της Τροχαίας βρισκόταν στο σημείο της νέας εθνικής Αθηνών–Λαμίας, στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, όπου ανάγκαζαν τους οδηγούς που δεν διέθεταν αντιολισθητικές αλυσίδες να επιστρέψουν πίσω.

Ωστόσο, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες και με πληροφόρηση από το γραφείο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας έκλεισε εντελώς από τη γέφυρα Καλυφτάκη, με οχήματα από και προς Αθήνα να μην μπορούν να συνεχίσουν από τη γέφυρα αυτή ακόμα και αν διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όσον αφορά την κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας τους σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Ουρές στην κλειστή Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας
© Φωτογραφία : MEGA
Ουρές στην κλειστή Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας

ΗΣΑΠ: Δρομολόγια μόνο στο τμήμα Ειρήνη – Πειραιάς

Ένα ακόμα πρόβλημα που προκάλεσαν οι χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως στην Κηφισιά και το Μαρούσι, είναι το γεγονός πως τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ εκτελούν τα δρομολόγια μόνο στο τμήμα Ειρήνη–Πειραιάς, αφού στους βορειότερους σταθμούς η χιονόπτωση δεν επιτρέπει στους συρμούς να μπορέσουν να λειτουργήσουν στα υπόλοιπα τμήματα της γραμμής.

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους σταθμούς Νερατζιώτισσα, ΚΑΤ, Μαρούσι και Κηφισιά.

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση

Η «Μήδεια» ωστόσο εκτός από τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, έχει προκαλέσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές.

Συγκεκριμένα, έχει αναφερθεί πως δεν υπάρχει ρεύμα στις Σποράδες, στις Ροβιές της Εύβοιας και τα Ζαγοροχώρια, ενώ αναμένεται πληροφόρηση και για άλλες περιοχές.

Ο χάρτης με τις θερμοκρασίες

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου οι θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα θα κυμανθούν ως εξής:

Ο χάρτης με τις θερμοκρασίες για τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021
© Φωτογραφία : emy.gr
Ο χάρτης με τις θερμοκρασίες για τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021
Tags:
ηλεκτροδότηση, ΗΣΑΠ, χιονοπτώσεις, χιονόπτωση, Πυροσβεστική, Τροχαία, αυτοκίνητα, εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, κακοκαιρία, Μήδεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK