08:11 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1547)
0 10
Βρείτε μας

Οι εμβολιασμοί των πολιτών ηλικίας 60 - 64 ετών αρχίζουν σήμερα στη χώρα μας. Τα ραντεβού άνοιξαν στις 10 Φεβρουαρίου και από σήμερα θα είναι ανοιχτά ακόμη δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα.

Αρχίζουν σήμερα οι εμβολιασμοί των πολιτών ηλικία από 60 έως 64 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca.

H παραλαβή εμβολίων της εταιρείας οδήγησε σε αλλαγή στην εμβολιαστική στρατηγική της χώρας, καθώς οι κλινικές μελέτες της AstraZeneca σε άτομα 65 ετών και άνω κρίθηκαν ανεπαρκείς και αποφασίστηκε να μην χορηγηθεί σε αυτούς τους πολίτες.

Από σήμερα στη «μάχη» των εμβολιασμών μπαίνουν και δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Το εμβολιαστικό κέντρο στην Αθήνα εγκαινιάστηκε το Σάββατο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ αυτό της Θεσσαλονίκης από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

«Από τη Δευτέρα το πρωί θα είμαστε σε θέση να υποδεχτούμε τους πρώτους Αθηναίους, εδώ στο Mega εμβολιαστικό κέντρο με το όνομα "Προμηθέας", το οποίο δημιουργήθηκε εδώ στο Μαρούσι» είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως θα λειτουργεί 08:00 με 20:00.

Πώς κλείνουμε ραντεβού στο emvolio.gov.gr

Εκείνοι που επιθυμούν να εμβολιαστούν, έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού με τέσσερις τρόπους.

Οι τρόποι αυτοί είναι οι εξής:

  • Μετάβαση σε κάποιο φαρμακείο το οποίο θα τους βοηθήσει να κλείσουν το ραντεβού.
  • Μετάβαση σε κάποιο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), όπου και ένα τρίτο πρόσωπο μπορεί να το κάνει με μια υπεύθυνη δήλωση.
  • Μέσω άυλης συνταγογράφησης και εάν οι πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, λαμβάνουν αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιβεβαιώσουν το ραντεβού μέσω SMS στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034. 
  • Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr και σημειώνεται ότι δίνεται η δυνατότητα τροποποίησης ενός κανονισμένου ραντεβού, ενώ σε φαρμακεία και ΚΕΠ αρκεί μόνο ο ΑΜΚΑ και η ταυτότητα για το κλείσιμο του ραντεβού.
Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1547)
Tags:
Νίκος Χαρδαλιάς, κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης, AstraZeneca, εμβολιασμός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK