09:44 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με την κακοκαιρία «Μήδεια» να πλήττει τη χώρα ήδη σε πολλές περιοχές, κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Ας δούμε πώς τοποθετούνται.

Η κακοκαιρία «Μήδεια» δείχνει τα «δόντια» της, με πολλές περιοχές της χώρας να έχουν ντυθεί στα λευκά. Ωστόσο, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι χαμηλές θερμοκρασίες προκαλούν ολισθηρότητα στον δρόμο κάνοντας τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαραίτητη.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συμβατικές αλυσίδες με το συρματόσχοινο μπορούν να τοποθετηθούν σε όλα τα αυτοκίνητα και είναι κατάλληλες για δύσκολες συνθήκες.

Από την άλλη, οι αλυσίδες τύπου «αράχνη» είναι πιο ακριβείς καθώς έχουν ένα σταθερό μέρος, το οποίο μπαίνει στα μπουλόνια κάθε τροχού και από εκεί εφαρμόζεται το σύστημα της αλυσίδας.

Τοποθέτηση αλυσίδων

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλυσίδες τοποθετούνται σε συγκεκριμένους τροχούς ανάλογα με το είδος του οχήματος. Αν έχουμε εμπροσθοκίνητο αυτοκίνητο ή 4x4 οι αλυσίδες μπαίνουν μπροστά. Αν πάλι έχουμε πισωκίνητο, πράγμα σπανιότερο, οι αλυσίδες τοποθετούνται πίσω

Ας δούμε βήμα προς βήμα τη διαδικασία:

  • Έχοντας τους εμπρόσθιους τροχούς στην ευθεία, απλώνουμε τις αλυσίδες με το βασικό τους συρματόσχοινο να είναι περασμένο από τη μέσα πλευρά.
  • Στη συνέχεια τραβάμε τις δύο άκρες του συρματόσχοινου προς τα πάνω «αγκαλιάζοντας» με την αλυσίδα το ελαστικό και ενώνουμε τα σημεία επαφής για να κουμπώσουν.
  • Αφού έχουμε φέρει τις αλυσίδες στο εξωτερικό μέρος του τροχού, ενώνουμε όλες τις άκρες μεταξύ τους.
  • Καταληκτικά σφίγγουμε τις αλυσίδες περνώντας τη μια άκρη τους σε αντικριστή πλευρά και αντίστοιχα σφίγγουμε απέναντι από αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι για την ασφάλειά μας ακινητοποιούμε το όχημά μας μόνο σε ασφαλές σημείο και όχι στη μέση του δρόμου. 

Δείτε το αναλυτικό βίντεο:

Tags:
κακοκαιρία, χιονοπτώσεις, χιονοθύελλα, κακοκαιρία Μήδεια, χιόνια, αλυσίδες, αντιολισθητικές αλυσίδες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK