21:57 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1528)
0 02
Βρείτε μας

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης εκτιμά ότι χρειάζεται παράταση του ολικού lockdown στην Αττική.

Τα περί ανάγκης παράτασης του lockdown στην Αττική επανέλαβε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης, προειδοποιώντας για κορύφωση των κρουσμάτων κορονοϊού μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Ο κ. Θωμαΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε πως θα δούμε αύξηση κρουσμάτων στην Αττική με την αύξηση των τεστ, ενώ μετά από μία εβδομάδα θα επέλθει ύφεση. 

Η εικόνα στα λύματα της Αττικής είναι όπως εκείνη του Νοεμβρίου, με τις εισαγωγές σε νοσοκομεία να έχουν αυξηθεί αλλά και να αναμένεται αύξηση κρουσμάτων.

Εμβολιασμός στο ΑΧΕΠΑ
© Φωτογραφία : SOOC / Konstantinos Tsakalidis

Όπως προειδοποίησε, μπορεί να προσεγγίσουμε και τον τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

«Στα μέσα αυτής της βδομάδες περιμένουμε να έχουμε την κορύφωση. Δεν νομίζω ότι θα πάει περισσότερο. Ήδη περιμένουμε με την ανάλυση των δειγμάτων των λυμάτων αυτής της εβδομάδας να δούμε κάποια ύφεση. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες δεν μας ευνοούν». 

Παράταση lockdown στην Αττική

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην πιθανότητα παράτασης του αυστηρού lockdown στην Αττική, εξηγώντας πως «οπωσδήποτε θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο, αν έχουμε ως παράδειγμα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο».

Όπως εξήγησε, η αποσυμπίεση στο σύστημα Υγείας γίνεται πιο αργά από τη μείωση των κρουσμάτων και μπορεί να χρειαστούν ακόμη 15 ημέρες lockdown.

Θέμα:
Lockdown (1528)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός, Αττική, Νίκος Θωμαΐδης, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK