21:12 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2863)
0 01
Βρείτε μας

Διπλή μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και σε άλλους χώρους με μεγάλη διασπορά του κορονοϊού συστήνει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, υπό τον φόβο που δημιουργούν οι μεταλλάξεις του ιού.

Τη χρήση διπλής μάσκας -ιδιαιτέρως σε χώρους, όπου η διασπορά του κορονοϊού είναι μεγάλη- συνιστά η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τα τελευταία ευρήματα για τη διπλή μάσκα, η κυρία Λινού, μιλώντας στον ANT1, επεσήμανε ότι «προστατεύει επιπλέον», «βοηθάει στο να πολλαπλασιάσει το ποσοστό της προστατευτικότητας».

Σχετικά με το πού συνίσταται να χρησιμοποιείται η διπλή μάσκα, η ίδια παρέπεμψε σε χώρους με μεγάλη διασπορά του ιού, όπως είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και τα σούπερ μάρκετ

Σημειώνεται ότι η χρήση διπλής μάσκας έχει τεθεί στο «τραπέζι» των ειδικών, μετά και τη σχετική έρευνα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) που δείχνει ότι η αποτελεσματικότητα έναντι του ιού αυξάνεται σημαντικά με τη διπλή μάσκα (μία χειρουργική και μία υφασμάτινη από πάνω), στη σκιά των μεταλλάξεων του κορονοϊού που προβληματίζουν τον επιστημονικό κόσμο.

Και η Αθηνά Λινού, από την πλευρά της σήμερα, τόνισε ότι «πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε την ανάπτυξη νέων στελεχών», προειδοποιώντας για τον κίνδυνο που ενέχουν, ήδη, οι σημερινές μεταλλάξεις που αυξάνουν τη μεταδοτικότητα του ιού. 

Εν τω μεταξύ, σχετικά με τις ενδοοικογενειακές μεταδόσεις, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας παρατήρησε ότι εάν υπάρχει ένα κρούσμα, θεωρείται πολύ δύσκολο να μην υπάρξει μετάδοση και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Σε ό,τι αφορά την κακοκαιρία, η ίδια προειδοποίησε ότι το κρύο διευκολύνει τον ιό.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2863)
Tags:
κρούσματα Ελλάδα, κρούσματα, μετάλλαξη κορονοϊού, μετάλλαξη, Αθηνά Λινού, μάσκα, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK