01:51 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η κακοκαιρία «Μήδεια» έφτασε στην Αττική, θέτοντας σε απόλυτο συναγερμό την κρατική μηχανή. Νέα έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία.

Σε κλοιό κακοκαιρίας είναι  χώρα μας για ακόμη μία ημέρα, με τις Αρχές να είναι σε κατάσταση συναγερμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η «Μήδεια».

Για τις 11:00 είναι προγραμματισμένη νέα έκτακτη συντονιστική σύσκεψη στην Πολιτική Γραμματεία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά

Το αντικείμενο της σύσκεψης

Στόχος της σύσκεψης είναι να γίνει αποτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί λόγω της κακοκαιρίας, αλλά και να υπάρξει περαιτέρω επιχειρησιακός συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών.

Η σύσκεψη θα γίνει παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θεόδωρου Λιβάνιου.

Στη σύσκεψη θα λάβουν, επίσης μέρος, οι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής και Πελοποννήσου, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Φοίβος Θεοδώρου. 

Τέλος, συμμετέχουν  εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς και των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ.

Tags:
πολιτική, κακοκαιρία, κακοκαιρία Μήδεια, Μήδεια, καιρός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK