20:14 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δύσκολο να ανοίξει τις επόμενες ώρες η Εθνικής Οδός Αθηνών - Λαμίας που παραμένει από τα ξημερώματα κλειστή από το ύψος της Καλυφτάκη μέχρι τη Λαμία, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Για την κατάσταση που επικρατεί, αυτή την ώρα, στην Εθνική Οδό Εθνικής-Λαμίας, αλλά και σε άλλους δρόμους και κεντρικούς άξονες, εν μέσω της κακοκαιρίας «Μήδεια», μίλησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας που έχει κλείσει από το ύψος της Καλυφτάκη μέχρι τη Λαμία, ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι έπειτα και από επικοινωνία που πραγματοποίησε με τον διευθύνοντα της Νέας Οδού, είναι δύσκολο να ανοίξει τις επόμενες ώρες.  

Όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι υπάρχει μία μικρή χιονοθύελλα, η οποία δημιουργεί μία συνεχή επίστρωση και εάν το φαινόμενο συνεχιστεί με αυτή την ένταση, δεν θα μπορέσει να ανοίξει τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής, ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση, προκειμένου να αποτρέποντας τα όποια προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας. 

Παράλληλα, ο Γιώργος Πατούλης συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, εάν αυτό είναι εφικτό. 

Ο κ. Πατούλης, εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του στον Alpha, επεσήμανε ότι η Εθνική Οδός έκλεισε με εντολή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προς την αστυνομία, για λόγους ασφαλείας. 

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση, πάντως, ότι η Εθνική Οδός πρέπει να ανοίξει άμεσα, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι προς αυτή την κατεύθυνση. 

Όσον αφορά στους δρόμους της Αττικής που έχουν κλείσει λόγω της κακοκαιρίας, σύμφωνα και με σχετική ενημέρωση της αστυνομίας, έχουν κλείσει:

  • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς «Regency Casino Mont Parnes».
  • Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.
  • Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Περιφερειακή οδός Πεντέλης - Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καπανδριτίου, από το Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.

Σε ό,τι αφορά τη λεωφόρο Κηφισίας, η κυκλοφορία πάντως διεξάγεται κανονικά και χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, σε όλο το μήκος της. Νωρίτερα, είχε δημιουργηθεί πρόβλημα, λόγω ακινητοποίησης λεωφορείου.

Από την Τροχαία συνιστάται στους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, καθώς είναι πιθανόν να χρειαστούν αλυσίδες σε κάθετους δρόμους, μετά το Άλσος Συγγρού.

Tags:
εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, εθνική οδός, δρόμος, δρόμοι, μετακινήσεις, προβλήματα κακοκαιρία, προβλήματα, Αττική, Γιώργος Πατούλης, κακοκαιρία, καιρός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK