16:01 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 20
Βρείτε μας

Χιονοπτώσεις και βοριάδες επιπέδου θύελλας μέχρι και την Τετάρτη φέρνει η «Μήδεια» στην Αττική και σε άλλες περιοχές της νότιας και ανατολικής χώρας.

Η επέλαση της κακοκαιρίας με την ονομασία «Μήδεια» συνεχίζεται στη μισή χώρα, στην ανατολική και νότια Ελλάδα και το σφυροκόπημά της θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη.

Όπως είπε στο Sputnik ο μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας εκτός από τις χιονοπτώσεις ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της «Μήδειας» είναι οι βοριάδες που θα φυσούν «σε επίπεδο θύελλας» όπου στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 10 Μποφόρ ενώ στην Αττική τα 7-9 Μποφόρ.

«Είμαστε στη φάση των χιονοπτώσεων για τη μισή Ελλάδα, την ανατολική και νότια Ελλάδα, δηλαδή ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια, ανατολική Στερεά, Αττική, ανατολική Πελοπόννησο, νησιά του Αιγαίου δηλαδή Σποράδες, Κυκλάδες, τμήμα του ανατολικού Αιγαίου, Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα επιμείνουν μέχρι και την Τετάρτη» είπε ο κ. Σιούτας.

Όπως πρόσθεσε, χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα σημειωθούν και στην Αθήνα. «Και σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας είναι πιθανό να χιονίσει. Στα βόρεια θα χιονίζει κάθε μέρα» ανέφερε. 

Στην Αττική στα βόρεια προάστια η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε αρνητικές τιμές -3 και -5 βαθμούς Κελσίου με τη μέγιστη στους 3 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη Αττική ο υδράργυρος θα είναι στο μηδέν και η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς Κελσίου.

«Το άλλο σημαντικό στοιχείο είναι οι βοριάδες σε επίπεδο θύελλας που περιμένουμε να ξεκινήσουν από σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη. Στο Αιγαίο θα πνέουν 10 Μποφόρ, 7-9 Μποφόρ στην Αττική και φυσικά θα υπάρξουν προβλήματα σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις ενώ έχουν εξαγγελθεί και τα σχετικά απαγορευτικά» τόνισε κ. Σιούτας. 

Από την Πέμπτη, όπως ανέφερε, θα έχουμε σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

«Η Βόρεια Ελλάδα κατά τόπους θα είναι σε ολικό παγετό και κυρίως η Δυτική Μακεδονία με -20 βαθμούς και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές με -10 βαθμούς Κελσίου. Αυτές θα είναι οι ελάχιστες θερμοκρασίες και στη διάρκεια της ημέρας θα ανεβαίνει η θερμοκρασία 2-3 βαθμούς. Το Σάββατο θα έχουμε βροχές, περιμένουμε ένα αρκετά βροχοφόρο σύστημα και θα λιώσουν και αρκετά τα χιόνια» κατέληξε ο κ. Σιούτας.

Tags:
πρόγνωση καιρού, Αττική, χιόνια, κακοκαιρία Μήδεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK