12:51 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μουτζούρωσαν το γκράφιτι με τη μορφή του Γεώργιου Καραϊσκάκη - ένα από τα γκράφιτι που έχουν κάνει την εμφάνισή τους, το τελευταίο διάστημα, στην Αθήνα. Ο δημιουργός τους Εύρυτος -του οποίου η ταυτότητα παραμένει άγνωστη- προχώρησε σε μια αιχμηρή ανάρτηση όχι για το ίδιο το γκράφιτι, αλλά για αυτό που αντιπροσωπεύει.

Το τελευταίο διάστημα, ένας μυστηριώδης καλλιτέχνης, με αφορμή και τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ζωγραφίζει με γκράφιτι τις μορφές των εθνικών μας ηρώων, στους τοίχους της Αθήνας. 

Πρόκειται για τον 18χρονο Εύρυτο, ο οποίος επιλέγει να διατηρήσει κρυφή την ταυτότητά του και να «συστηθεί» μέσα από τις ζωγραφιές του.

Ο ίδιος, με ανάρτησή του στο Twitter, έσπευσε να εκφράσει την ενόχλησή του απέναντι στο γεγονός ότι άγνωστοι λέρωσαν, με πράσινη μπογιά, ένα από τα γκράφιτί του που έφερε τη μορφή του Γεώργιου Καραϊσκάκη.

«Δε με ενοχλεί το πάτημα μιας ζωγραφιάς, το έχω συνηθίσει. Αυτό που δε θα συνηθίσω ποτέ όμως είναι τη χλεύη και την αχαριστία των "Ελλήνων" προς τους ήρωές τους» έγραψε ο Εύρυτος στον λογαριασμό του. 

​Ο ίδιος, μιλώντας προσφάτως στον ΑΝΤ1, σχετικά με τον σκοπό που βρίσκεται πίσω από τα γκράφιτί του, είχε δηλώσει: «Ένας πιτσιρικάς, ένας μεγάλος άνθρωπος, βλέποντάς το να συγκινηθεί, να του έρθουν αναμνήσεις, να του έρθουν εικόνες, να εμπνευστεί, να το αναζητήσει λίγο περισσότερο». 

Κάτω από την ανάρτησή του για το γκράφιτι που μουτζούρωσαν άγνωστοι, πολλά ήταν τα σχόλια των χρηστών που συμφώνησαν με το αιχμηρό του μήνυμα. 

Tags:
Ελληνική Επανάσταση 1821, Επανάσταση 1821, Αθήνα, γκράφιτι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK