11:33 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μετά τη δημοσιοποίηση δύο καταγγελιών κατά καθηγητή στη Σχολή Καλών Τεχνών αυξάνονται οι αναφορές και τα θύματα είναι αποφασισμένα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Αυξάνονται οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις κατά φοιτητριών στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, καθώς σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση έχουν ξεπεράσει τις 70. 

Η αρχή έγινε με τη δημοσιοποίηση των δυο παράλληλων συμβάντων με κεντρικό πρόσωπο καθηγητή που προσέγγιζε φοιτήτριες ενώ προέβαινε σε επιθέσεις στο γραφείο του.

Όπως αναφέρεται στην ειδική πλατφόρμα της ΑΣΚΤ στo Facebook, τα θύματα έχουν αρχίσει να μιλούν, με τις καταγγελίες να έχουν ξεπεράσει τις 70 ενώ πολλά από τα θύματα δηλώνουν αποφασισμένα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

«Καθώς οι καταγραφές σεξουαλικών και μη παρενοχλητικών συμπεριφορών συνεχίζονται, έχοντας πλέον ξεπεράσει τις 70, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως μας έχουν προσεγγίσει άτομα που ήδη έχουν προβεί σε επώνυμη αναφορά περιστατικού, τα οποία δήλωσαν πρόθυμα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, εφόσον υπάρξουν και άλλα άτομα που είναι διατεθειμένα να αναφέρουν επώνυμα παρόμοια περιστατικά, τα οποία ενδεχομένως αφορούν τους ίδιους θύτες, ούτως ώστε ενωμένα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πλατφόρμα.

Επισημαίνεται η ανάγκη για συλλογή στοιχείων, ενώ οι καταγραφές περιστατικών παρενοχλήσεων γίνονται στο e-mail: protovoulia.katagrafon@protonmail.com.

«Τονίζουμε τη σημασία που φέρει μια επώνυμη καταγραφή, με σκοπό τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος μεταξύ μας/σας, και κατ’ επέκταση την επίτευξη της ουσιαστικής αντιμετώπισης του ζητήματος. Τονίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο πως δεν θα γίνει καμία απολύτως ενέργεια, χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του οποιουδήποτε ατόμου» επισημαίνεται.

Tags:
Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, φοιτήτρια, καθηγητής, σεξουαλική παρενόχληση, σεξουαλική επίθεση, καταγγελίες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK